Νεοσύλεκτος στο Τατζικιστάν κατάπιε 17 πέτρες για να πάρει αναβολή

Gazzetta team
Νεοσύλεκτος στο Τατζικιστάν κατάπιε 17 πέτρες για να πάρει αναβολή
Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε ο νεαρός, ο οποίος κατάπιε συνολικά 17 πέτρες, προκειμένου να πάρει αναβολή από το στρατό.

Μπορεί στις περισσότερες χώρες που υπάρχει ακόμα υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, να υπάρχει εκσυγχρονισμός της, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μία από αυτές είναι το Τατζικιστάν...

Οι συνθήκες εκεί παραμένουν δύσκολες έως και επικίνδυνες, όπως επιβεβαιώνουν οι 11 τουλάχιστον θάνατοι που έχουν υπάρξει μόνο την διετία 2104-16, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι νέοι να μην θέλουν να υπηρετήσουν.

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Obabek Ibragimov. Ο 19χρονος από την Tursunzadeh παρουσιάστηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2019 και περίπου ένα μήνα αργότερα κατάπιε 7 πέτρες που τον οδήγησαν στο κρεβάτι του χειρουργείου, προκειμένου να το αφαιρεθούν.

Μία εβδομάδα μετά και ενώ βρισκόταν σε φάση ανάρρωσης στο στρατιωτικό νοσοκομείο, κατάπιε άλλες 10 και χρειάστηκε νέα επέμβαση. Κάτι που ευελπιστούσε πως θα του χάριζε την πολυπόθητη αναβολή...

Ωστόσο, κάτι τέτοιο όχι απλά δεν έγινε, αλλά σχηματίστηκε αναφορά για την περίπτωσή του και πέρασε στρατοδικείο, το οποίο τον τιμώρησε με 2 χρόνια φυλάκισης.

Η στρατιωτική θητεία στο Τατζικιστάν είναι διάρκειας 24 μηνών για όλους, πλην των απόφοιτων πανεπιστημίου.