Cirque de Soleil: Το διασημότερο τσίρκο κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Gazzetta team
Cirque de Soleil: Το διασημότερο τσίρκο κατέθεσε αίτηση πτώχευσης
Τίτλοι τέλους και η αυλαία πέφτει για το Cirque de Soleil, το διασημότερο τσίρκο του κόσμου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του καναδέζικου τσίρκου Cirque de Soleil, Ντανιελ Λαμάρ, εξήγησε ότι κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης, λόγω του κορονοϊού, λέγοντας: «Είχαμε μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των παραστάσεών μας λόγω του κορονοϊού. Η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας»

Το τσίρκο που έδρα το Μόντρεαλ, λόγω του lockdown και της αναβολής των παραστάσεων, προχώρησε σε απόλυση των καλλιτεχνών του. Η εταιρία προσπάθησε να σταθεί όρθια εν μέσω των περιορισμών, έχοντας απολύσει περίπου το 95% του εργατικού δυναμικού της και ανέστειλε τις παραστάσεις της.

Ωστόσο, υπέγραψε συμφωνία με τους επενδυτές της, το ιδιωτικό κεφάλαιο TPG Capital, την China Fosun International Ltd και και το καναδικό ταμείο συντάξεων και με βάση αυτό, ο όμιλος θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του Cirque de Soleil και θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της επανεκκίνησης. Επίσης, ο κυβερνητικός οργανισμός Investissement Québec θα παρέχει χρηματοδότηση χρέους ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρ' όλ' αυτά, οι πιστωτές είναι απίθανο να συμφωνήσουν με αυτούς τους όρους, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υφιστάμενους κατόχους χρεών να αποκτήσουν περίπου 45% ίδιων κεφαλαίων στην αναδιαρθρωμένη εταιρεία κι έτσι το μέλλον είναι απολύτως αβέβαιο.

Η TPG, η Fosun και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο, που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας ψυχαγωγίας από το 2015, θα είναι επίσης υπεύθυνοι για ένα ταμείο εργαζομένων ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους απολυμένους. Σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ τo Cirque de Soleil θα ζητήσει προστασία βάση του νόμου περί εταιρειών πιστωτών.


.