Οικογένεια αστυνομικού που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του Φλόιντ κάνει έρανο για την εγγύηση (vid)

Gazzetta team
Οικογένεια αστυνομικού που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του Φλόιντ κάνει έρανο για την εγγύηση (vid)
Ο δικηγόρος του αστυνομικού που φέρεται να εμπλέκεται στην δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού Thomas Lane, κατηγόρησε τον Τζορτζ Φλόιντ για το ότι δεν βγήκε από το αυτοκίνητο κατά τη σύλληψή του, ενώ η οικογένειά του φέρεται να κάνει έρανο για να πληρώσει την εγγύηση.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στην εκπομπή του Chris Cuomo, τη Δευτέρα το βράδυ, ο δικηγόρος του Lane, Earl Gray είπε ότι ο Floyd δεν έπρεπε να αντισταθεί στη σύλληψη και θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει τις εντολές των τεσσάρων αστυνομικών, καθώς επέμεινε ότι τα βίντεο από την κάμερα αποδεικνύουν την αθωότητα του πελάτη του.

«Πρέπει να βγει από το όχημά του και να ακολουθήσει τις εντολές των αστυνομικών. Δεν το έκανε», ανέφερε.

Ο Gray είπε επίσης ότι ο Lane δεν μπορούσε να δει τι έκανε ο αξιωματικός Derek Chauvin στο λαιμό του Floyd από όπου καρφώθηκε ο μαύρος στο πάτωμα.

Ο Thomas Lane 37 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε την Τετάρτη για βοήθεια και συνέργεια δολοφονίας δεύτερου βαθμού και βοήθεια και συνέργεια ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού, όταν ο συνάδελφός του Τσάβιν γόνατισε στο λαιμό του Αφροαμερικανού για σχεδόν εννέα λεπτά.

Μάλιστα αντιμετωπίζει 40 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί.

Η οικογένεια του συγκεκριμένου αστυνομικού, σύμφωνα με την Daily Mail, έκανε έκκληση προς το κοινό να βοηθήσει στην πληρωμή της εγγύησης που ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια - ενώ διαδηλωτές σε ολόκληρη την Αμερική συνεχίζουν να απαιτούν δικαιοσύνη για τον Floyd και ζητούν τον τερματισμό του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας ενάντια στους Αφροαμερικανούς.