Διαδηλωτές κατέστρεψαν το εστιατόριο κριτή του MasterChef στο Λος Άντζελες

Gazzetta team
Διαδηλωτές κατέστρεψαν το εστιατόριο κριτή του MasterChef στο Λος Άντζελες
«Γυαλιά – καρφιά» έγινε το εστιατόριο του Τζο Μπαστιάνιτς στο Λος Άντζελες κατά τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Δυο από τα εστιατόρια του Αμερικανοϊταλού σεφ και πρώην κριτή του MasterChef Τζο Μπαστιάνιτς, στο Λος Άντζελες καταστράφηκαν ολοσχερώς έπειτα από επίθεση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Τα καταστήματα του Μπαστιάνιτς στη Λεωφόρο Μέλροουζ «La Pizzeria Mozza» και «Chi Spacca» καταστράφηκαν ολοσχερώς μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο «Έσπασαν τα τζάμια και έριξαν βενζίνη για να βάλουν φωτιά στο εσωτερικό. Καταστροφή. Έκλεψαν κρασιά και διάφορες συλλογές» εξηγεί ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Παρά την καταστροφή των καταστημάτων του όμως, ο Μπαστιάνιτς κάνει την έκπληξη στις δηλώσεις του: «Όλοι έχουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στο να ακουστούν. Λυπάμαι που μια μικρή μειοψηφία βρίσκει αυτή την ώρα την ευκαιρία να κλέψει και να διχάσει».

Και συνεχίζει: «Είμαστε έξαλλοι, αυτή η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον αν δεν λύσει τη ρατσιστική της πληγή. Αν το κόστος γι αυτό είναι ένα καμμένο εστιατόριο, ας είναι. Το σημαντικό είναι να μη μείνουμε σιωπηλοί».

Πηγή: Reader.gr