Κούκλες με ρούχα υψηλής ραπτικής βοηθούν στην τήρηση των αποστάσεων, σε εστιατόρια του Βίλνιους

Gazzetta team
Κούκλες με ρούχα υψηλής ραπτικής βοηθούν στην τήρηση των αποστάσεων, σε εστιατόρια του Βίλνιους
Τις επόμενες δύο εβδομάδες, συνολικά 60 κούκλες βιτρίνας θα πάρουν τις θέσεις τους σε 14 εστιατόρια της χώρας.

Κούκλες βιτρίνας, ντυμένες με ρούχα υψηλής ραπτικής, πήραν τις θέσεις τους σε εστιατόρια στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, προκειμένου να πείσουν τους πραγματικούς πελάτες να επιστρέψουν, μετά το τέλος της καραντίνας για τον νέο κορονοϊό, και να τους βοηθήσουν να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Μπέρνι τερ Μπράακ είπε ότι του ήρθε η συγκεκριμένη ιδέα, όταν άνοιξε ξανά το εστιατόριό του στην παλιά πόλη του Βίλνιους και είδε πόσο άδειο του φαινόταν.

Ακόμα κι όταν πελάτες άρχισαν να έρχονται, εκείνος έπρεπε να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς και να κρατήσει άδεια ορισμένα τραπέζια, χαλώντας την ατμόσφαιρα.

Ζήτησε, λοιπόν, από Λιθουανούς σχεδιαστές να ντύσουν ορισμένες κούκλες, ώστε να τις τοποθετήσει στα άδεια τραπέζια.

«Όταν βάλαμε όλες τις κούκλες να κάθονται στις θέσεις τους, αμέσως ένιωσα ότι το εστιατόριο είχε γεμίσει, η ατμόσφαιρα ήταν πιο όμορφη», είπε ο 47χρονος στο Reuters. «Νιώσαμε ότι... λειτουργεί!».

Ο ίδιος ενθάρρυνε άλλα καφέ και εστιατόρια να κάνουν το ίδιο για να δώσουν ώθηση στον κλάδο. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, συνολικά 60 κούκλες βιτρίνας θα πάρουν τις θέσεις τους σε 14 εστιατόρια.

«Τώρα, ξέρεις σίγουρα πού μπορείς να κάτσεις και πού όχι», λέει η Οντέτα Πλακιένε καθώς πίνει το τσάι της στο καφέ Sugamour, δίπλα σε μια κούκλα που είναι ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα.

«Σου φτιάχνει τη διάθεση». Η όλη πρωτοβουλία βοηθάει, επίσης, τη βιομηχανία μόδας της πόλης να ανακάμψει από την κρίση.

«Καθώς έστηνα την κούκλα, ορισμένοι αμέσως μου ζήτησαν να αγοράσουν το φόρεμα», σημειώνει η σχεδιάστρια Ριμάντε Ριμγκαϊλάιτε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ