Εξαφανίστηκε ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Άφαντος εδώ και 12 μέρες

Gazzetta team
Εξαφανίστηκε ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Άφαντος εδώ και 12 μέρες
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ένα μυστηριώδες lockdown σε μία πόλη κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αδυνατούν να εντοπίσουν ξανά τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι άφαντος εδώ και 12 μέρες, ενώ υπήρξε και ένα ξαφνικό lockdown σε πόλη που ίσως συνδέεται με την επόμενη εμφάνισή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει εμφανιστεί από την 1η Μαΐου, όταν έκοψε την κορδέλα σε εγκαίνια εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν και έδωσε τέλος στις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τον πιαθανό θάνατο του.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Φαίνεται ότι βγαίνει έξω και κόβει κορδέλες σε εργοστάσιο λιπασμάτων, οπότε πιστεύουμε ότι πιθανότατα θα είναι καλά».

Πάρ’ όλ’ αυτά, δίστασε να δώσει μία σαφή απάντηση για το κατά πόσον θεωρεί γνήσιες αυτές τις φωτογραφίες. Το αποκαλούμε «το απομονωμένο βασίλειο».

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις πληροφορίες σχετικά με τη Βόρεια Κορέα. Δεν είναι και πολύ πρόθυμοι στο να δίνουν πληροφορίες, αλλά δημοσίευσαν φωτογραφίες, στις οποίες είναι ζωντανός, οπότε εικάζουμε ότι αυτό ισχύει».

Περίεργο Lockdown σε πόλη στα σύνορα με την Κίνα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ένα μυστηριώδες lockdown σε μία πόλη κοντά στα σύνορα με την Κίνα, με πολλούς να πιστεύουν είτε ότι αυτό σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό είτε με την νέα «εξαφάνιση» του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος σκοπεύει να διοργανώσει κάποια εκδήλωση.

Σύμφωνα όσα ανέφεραν κάποιες πηγές την Τρίτη στο Radio Free Asia, η Πιονγκγιάνγκ απαγόρευσε νωρίτερα μέσα στον Μάιο την είσοδο στη Ρασόν, μία πόλη 20.000 κατοίκων και σημαντικό κέντρο για το εμπόριο με την Κίνα και τη Ρωσία, χωρίς ν’ αναφέρει στους κατοίκους της, το λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό.

Πολλοί φοβούνται ότι αυτό μπορεί να σχετίζεται με την κρίση του νέου κορονοϊού, ωστόσο σύμφωνα με τη μία πηγή, «ακόμα και όταν ο κορονοϊός ήταν στα χειρότερα του, η πρόσβαση στη Ρασόν δεν ήταν πλήρως ελεγχόμενη.

Άλλοι πιστεύουν ότι αυτή η κίνηση να πρόκειται σε μέτρα ασφαλείας που έχουν να κάνουν με την επίσκεψη κάποιου μέλους της ελίτ της χώρας και ίσως και του ίδιου του Κιμ Γιονγκ Ουν, προκειμένου να εμφανιστεί και να δώσει τέλος στις νέες φήμες ότι δεν είναι καλά/

«Κάποιοι κάτοικοι ανέφεραν ότι σχεδιαζόταν μία Νούμερο Ένα εκδήλωση εκεί», είπε η πηγή, κάνοντας λόγο για εκδηλώσεις στις οποίες παρίσταται και ο ηγέτης.

Πηγή: Reader.gr