Οι γιοι του Ελ Τσάπο επέβαλαν μόνοι τους καραντίνα και απειλούν με βασανιστήρια όσους τη «σπάνε» (vid)

Gazzetta team
Οι γιοι του Ελ Τσάπο επέβαλαν μόνοι τους καραντίνα και απειλούν με βασανιστήρια όσους τη «σπάνε» (vid)
Οι γιοι του ξακουστού βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν επέβαλαν «απαγόρευση κυκλοφορίας» από τις 10 το βράδυ και μετά στους πολίτες της πόλης Κουλιακάν, στο βορειοδυτικό Μεξικό, λόγω της κρίσης του κορονοϊού και απειλούν με ξύλο, μαστίγωμα, πρόστιμα, ακόμη και συλλήψεις, όσους δεν μένουν σπίτι!

Ακόμη πιο άγρια είναι τα πράγματα στο Μεξικό την εποχή του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα, οι γιοι του ξακουστού βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, οι Iván Archivaldo Guzmán και Jesús Alfredo, που έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στο καρτέλ του... μπαμπά, το περίφημο Sinaloa, μετά την ισόβια καταδίκη του, έχουν επιβάλλει «απαγόρευση κυκλοφορίας» από τις 10 το βράδυ και μετά στους πολίτες της πόλης Κουλιακάν και απειλούν με ξύλο, μαστίγωμα, πρόστιμα, ακόμη και συλλήψεις, όσους δεν μένουν σπίτι!

Οι γνωστοί και ως «Los Chapitos» ή «οι μικροί Chapos» έχουν ξαμολήσει τους άνδρες τους στους δρόμους της πόλης του βορειοδυτικού Μεξικού, με σαφή εντολή να βασανίζουν οποιονδήποτε βρεθεί να έχει «σπάσει» την καραντίνα.

Μάλιστα, άνδρες του Iván Archivaldo Guzmán και του Jesús Alfredo δημοσίευσαν οι ίδιοι βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται να περιπολούν στους δρόμους με αυτοκίνητο και να λένε μεταξύ άλλων: «Μετά τις 10 το βράδυ, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους λόγω του κορονοϊού, διαφορετικά θα τιμωρούνται. Αυτές είναι παραγγελίες από ψηλά (σ.σ. από τους Los Chapitos). Δεν είναι παιχνίδι, δεν παίζουμε»!

Σε άλλο βίντεο, ένας άλλος λέει: «Οποιοσδήποτε εντοπίζεται εκτός σπιτιού μετά τις 10, αν δεν είναι εργαζόμενος, θα κρατείται για δύο μέρες και θα πληρώνει πρόστιμο».

Έχουν, μάλιστα, μαζί τους και μια σανίδα ξύλου, που γράφει πάνω Covid-19, την οποία προφανώς και χρησιμοποιούν πάνω σε όσους δεν υπακούν...

Την ίδια στιγμή, παράλληλα με την πανδημία, αξιωματούχοι στο Μεξικό εξακολουθούν να προσπαθούν να καταπολεμήσουν την αύξηση των ανθρωποκτονιών.

Η χώρα είχε την πιο θανατηφόρα μέρα φέτος τον Απρίλιο με 105 δολοφονίες, ενώ μια άλλη μέρα, τον ίδιο μήνα, έλαβαν χώρα 104!

Σε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador είπε: «Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα του κορονοϊού, αλλά, δυστυχώς, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με ανθρωποκτονίες».