Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μετά το χάος στους δρόμους

Gazzetta team
Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μετά το χάος στους δρόμους
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπέβαλε την παραίτηση του, μετά την ανακοίνωση για lockdown σε 31 μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19, που προκάλεσε πανικό.

Ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας υπέβαλε την Κυριακή την παραίτησή του, δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να σπεύσουν πανικόβλητοι στα εμπορικά καταστήματα για να προλάβουν να ανεφοδιαστούν πριν κλείσουν.

«Ας με συγχωρέσει το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Στους 1.198 οι νεκροί από την Covid-19

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 4.789 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες και άλλοι 97 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον νέο κορονοϊό στα 1.198, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 3.446 άνθρωποι έχουν αναρρώσει ενώ διενεργήθηκαν άλλα 35.720 διαγνωστικά τεστ.

Τα κρούσματα ανέρχονται σε 56.956.