Πάσχα Καθολικών: Ο Πάπας λειτούργησε στον άδειο Ναό του Αγίου Πέτρου

Gazzetta team
Πάσχα Καθολικών: Ο Πάπας λειτούργησε στον άδειο Ναό του Αγίου Πέτρου
Η λειτουργία του Καθολικού Πάσχα ολοκληρώθηκε χωρίς την παρουσία πιστών, με τον Πάπα να στέλνει το μήνυμά του.

Τα αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην Ιταλία δεν επιτρέπουν στους πιστούς να παραβρεθούν στις Εκκλησίες, όπως είναι λογικό, και ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε τη λειτουργία χωρίς κόσμο.

Στο μήνυμά του, ανέφερε πως «Για πολλούς είναι ένα Πάσχα μοναξιάς, με το πένθος και τις τόσες δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία, από τον σωματικό πόνο μέχρι τα οικονομικά προβλήματα.

Ιησού, χάρισε δύναμη στους γιατρούς και τους νοσοκόμους, οι οποίοι προσφέρουν το έργο τους με αγάπη προς τον πλησίον τους, φτάνοντας, ορισμένες φορές, μέχρι και την ύστατη θυσία».

Επίσης, πρόσθεσε πως αυτή η περίοδος ήταν ευκαιρία για μερικούς να σταματήσουν τον γρήγορο ρυθμό ζωής, αλλά «για πολλούς άλλους είναι περίοδος ανησυχίας για το μέλλον, το οποίο παρουσιάζεται αβέβαιο, λόγω του κινδύνου να χάσουν την δουλειά τους και εξαιτίας των υπόλοιπων συνεπειών της κρίσης».

Τέλος, ζήτησε από «όλους όσοι έχουν πολιτικές ευθύνες να δράσουν αποτελεσματικά υπέρ των πολιτών, προάγοντας τα αναγκαία μέσα για να εξασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή και ευνοώντας, όταν θα καταστεί δυνατή, την επανέναρξη των καθημερινής δραστηριότητας των πολιτών».