Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα μετάσχει σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κλίμα

Gazzetta team
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα μετάσχει σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κλίμα
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου η 17χρονη ηγερία μιας ολόκληρης γενιάς που κινητοποιεί για την προστασία του πλανήτη, αναμένεται να λάβει μέρος στην πορεία των νέων για το κλίμα στις Βρυξέλλες.

Η Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ θα μετάσχει την προσεχή Τετάρτη σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες που θα εστιάσει στη νομοθεσία της για το κλίμα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την προσκάλεσε για να εξηγήσει το όραμά της για το περιβάλλον στα μέλη της Κομισιόν.

Η Γκρέτα δέχτηκε», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας της συνεδρίασης τον «Νόμο (της) για το κλίμα», που θα κάνει την Ευρώπη την «πρώτη ήπειρο ουδέτερη» σε άνθρακα σκαλίζοντας πάνω στο μάρμαρο το έτος 2050.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ισχύουσες πολιτικές δεν επιτρέπουν παρά μια μείωση 60% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2050.

«Πολλά μένουν να γίνουν», είχε υπογραμμίσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται να συναντήσει επίσης την Τετάρτη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών της επιτροπής περιβάλλοντος.