Πτήση - θρίλερ για αεροπλάνο της Air Canada (pics & vids)

Gazzetta team
Πτήση - θρίλερ για αεροπλάνο της Air Canada (pics & vids)
Το αεροσκάφος της Air Canada αφού έκανε αρκετή ώρα «βόλτες» πάνω από το αεροδρόμιο κατάφερε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην πτήση AC837 της Air Canada που είχε προορισμό το Τορόντο.

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος, Boeing 767, αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, από όπου αναχώρησε.

Το αεροπλάνο παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα στον τροχό και στον κινητήρα και έκανε βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο Μπαράχας μέχρι να προσγειωθεί.

Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, μάλλον έπεσε τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροπλάνου και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του.

Το αεροπλάνο μετέφερε 130 επιβάτες ενώ σύμφωνα με το airlive η αναγκαστική προσγείωση είχε προγραμματιστεί για τις 19:20 τοπική ώρα (20:20 ώρα Ελλάδος).

Ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση.

Πολλοί κάτοικοι που είδαν το αεροπλάνο να πετά χαμηλά αναστατώθηκαν και ανέβασαν

Οι σχετικές φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media από κατοίκους που το είδαν να πετάει χαμηλά και αναστατώθηκαν.

Συγκλονίζει το μήνυμα του πιλότου στους επιβάτες

«Αυτή τη στιγμή κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο Μπαράχας και πρόκειται να φτάσουμε στην Μαδρίτη για να προσγειωθούμε, γιατί όπως γνωρίζετε έχουμε ένα μικρό πρόβλημα με μία από τις ρόδες του αεροσκάφους κατά την απογείωση.

Λοιπόν, καθώς έχουμε αρκετό βάρος όσον αφορά τα καύσιμα, πρέπει να απαλλαγούμε από λίγα καύσιμα πριν να μπορέσουμε να προσγειωθούμε. Και θα προσγειωθούμε σε λίγα λεπτά ακόμα. Όταν είμαστε έτοιμοι για την προσγείωση θα σας πληροφορήσουμε. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και την υπομονή σας και σας ζητούμε να κάνετε πολλή ησυχία και πολλή υπομονή.
Ευχαριστούμε».