Μουσουλμάνα τα βάζει με άνδρα που διάβαζε αντισημιτικά χωρία της Βίβλου σε εβραιόπουλα (vid)

Gazzetta team
Μουσουλμάνα τα βάζει με άνδρα που διάβαζε αντισημιτικά χωρία της Βίβλου σε εβραιόπουλα (vid)
Σοκαριστική στιγμή στο μετρό του Λονδίνου, με μαύρο άνδρα να διαβάζει αντισημιτικά χωρία της Βίβλου σε δύο μικρά εβραιόπουλα και μάλιστα, μπροστά στους γονείς τους, και μουσουλμάνα με χιτζάμπ να ορθώνει ανάστημα!

Ο άνδρας, που, επαναλαμβάνουμε, είναι μαύρος, αλλά μάλλον δεν γνωρίζει τι έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνούν οι μαύροι, παραληρεί, διαβάζοντας αντισημιτικά χωρία της Βίβλου στα δύο τρομαγμένα παιδάκια, τα οποία φορούν κιπά. Έχουν, μάλιστα και ένα ακόμη αδερφάκι, μωρό, σε καρότσι!

Ο μπαμπάς τους, που είναι δίπλα (η μητέρα κάθεται απέναντι), με απαράμιλλη ψυχραιμία, καθώς το μόνο που σκέφτεται είναι η ασφάλεια της οικογένειάς του, τα αγκαλιάζει και τους λέει «απλά, αγνοήστε τον»!

Απέναντί τους, ένας άλλος επιβάτης, ο Chris Atkins, αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και, σοκαρισμένος, αρχίζει να καταγράφει με το κινητό του το περιστατικό.

«Φώναζε σε μικρά παιδιά. Ήταν τρομακτικό από κάθε άποψη. Φάνηκε πως είναι ένας πολύ αφοσιωμένος Χριστιανός και πίστευε ότι αυτός ήταν ο λόγος του Θεού -τους διάβαζε χωρία της Βίβλου, ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Ιησού Χριστό και ότι όλοι τους είναι σκλάβοι. Είναι από αυτά τα συμβάντα, που τα βλέπεις στο Twitter και εκνευρίζεσαι, και πιστεύεις ότι δεν θα τα ζήσεις ποτέ από κοντά. Και όμως...», είπε ο 43χρονος Chris, που είναι, μάλιστα, δημοσιογράφος.

Να σημειώσουμε εδώ, επειδή, ενδεχομένως, να μην το γνωρίζετε, στη Βίβλο και δη στην Καινή Διαθήκη, υπάρχουν αρκετά αντισημιτικά χωρία... Και πολλάκις, ειδικά στην Αμερική, ακόμη και Χριστιανοί ιεροκήρυκες έχουν εκφράσει τις ενστάσεις και τις ανησυχίες τους για τα σημεία αυτά.

Για να επιστρέψουμε στο περιστατικό της Παρασκευής, στο μετρό του Λονδίνου, κάποια στιγμή ένας άνδρας λέει στον ανόητο «σταμάτα να τους ενοχλείς», και εκείνος του απαντά αγριεμένος: «Αλλιώς τι;»...

Τότε, συμβαίνει το εξαιρετικό. Μια μουσουλμάνα με χιτζάμπ, η Asma Shuweikh, ορθώνει το ανάστημά της και αντιμετωπίζει τον μαύρο, μην μπορώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία της μπροστά στο αηδιαστικό σκηνικό.

«Είμαι μητέρα δύο παιδιών και ξέρω πώς είναι να βρίσκεσαι σε αυτήν τη θέση. Και θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει αν βρεθώ ποτέ σε αυτήν τη θέση», είπε και πρόσθεσε: «Θα προτιμούσα, βέβαια, να παρέμβει περισσότερος κόσμος. Αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα είχε κλιμακωθεί τόσο πολύ το περιστατικό».

Ο Chris Atkins, εντυπωσιασμένος από την αντίδραση της Asma, δήλωσε: «Σε μια εποχή που ακούμε πόσο μισαλλόδοξοι είναι όλοι και ότι υπάρχει μίσος ανάμεσα στις θρησκείες, μια μουσουλμάνα υπερασπίστηκε μερικούς Εβραίους. Είναι εκπληκτικό αυτό».

Η οικογένεια αποβιβάστηκε μετά από μερικές στάσεις και ο άνδρας της επίθεσης φαίνεται ότι συνελήφθη, τελικά, στο Μπέρμιγχαμ από την αστυνομία με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης.