Σαρώνει ο «Ντόριαν»: Ένα 7χρονο αγοράκι πνίγηκε, 1,5 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (pics & vids)

Gazzetta team
Σαρώνει ο «Ντόριαν»: Ένα 7χρονο αγοράκι πνίγηκε, 1,5 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (pics & vids)
Το απόγευμα της Δευτέρας (2/9) αναμένεται να «χτυπήσει» τις ακτές της Φλόριντα! Συγκλονιστικά βίντεο, όπου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πού είναι η θάλασσα και πού η ξηρά... Σε ένα από αυτά, μια μητέρα καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί για την ίδια και το παιδί της, καθώς έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της, ενώ ο τυφώνας σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του!

Τον πιο σφοδρό τυφώνα της σύγχρονης ιστορίας τους ζουν οι Μπαχάμες!

Ο τυφώνας Ντόριαν, κατηγορίας 5, σαρώνει τη χώρα της Βορείου Αμερικής και συνεχίζει ακάθεκτος προς τις ακτές των ΗΠΑ, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας (2/9) αναμένεται να πλήξει τη Φλόριντα, με τους κατοίκους της να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κατά χιλιάδες!

Στις Μπαχάμες, οι ισχυρότατοι άνεμοι γκρέμισαν σπίτια, τεμάχισαν στέγες, κατέστρεψαν γραμμές μεταφοράς ρεύματος και σκότωσαν, δυστυχώς, ένα 7χρονο αγοράκι, που πνίγηκε κοντά στο σπίτι του, ενώ αγνοείται και η μικρή του αδερφή... Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, μια μητέρα καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί για την ίδια και το παιδί της, καθώς έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της, ενώ ο τυφώνας σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του!

Στην ξηρά, η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 300 χλμ., εκείνη, δηλαδή, που χρειάζεται ένα αεροπλάνο, προκειμένου να απογειωθεί! Οι μετεωρολόγοι είναι σίγουροι, πια, πως πρόκειται για τον χειρότερο τυφώνα που «χτύπησε» ποτέ τις Μπαχάμες... Υπήρξαν, μάλιστα, ριπές ανέμου που έφτασαν και ξεπέρασαν τα 225 χλμ. την ώρα, ενώ η βροχόπτωση ξεπέρασε τις 31 ίντσες, εξαφανίζοντας ένα ολόκληρο αεροδρόμιο κάτω από δύο μέτρα νερό!

Ο «Ντόριαν» πλήττει ακόμη τις Μπαχάμες, αλλά κινείται, πλέον, προς τις ΗΠΑ και το απόγευμα της Δευτέρας (2/9) αναμένεται να «χτυπήσει» τις ακτές της, με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους να εκκενώνουν τα σπίτια τους σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα. Οι Αρχές τονίζουν πως ο τυφώνας Ντόριαν δεν είναι 100% σίγουρο πως θα πλήξει με την ίδια σφοδρότητα και τις ΗΠΑ, προειδοποιούν, ωστόσο, πως παραμένει «εξαιρετικά επικίνδυνος».

«Αυτή η καταιγίδα, σε τέτοιο μέγεθος, θα μπορούσε, πραγματικά, να προκαλέσει τεράστια καταστροφή. Μη θέτετε τη ζωή σας σε κίνδυνο, παραμένοντας μέσα στο σπίτι σας, όταν έχετε την ευκαιρία να βγείτε έξω και να προφυλαχθείτε στα καταφύγια», τόνισε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis.

Την ίδια στιγμή, στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Τραμπ συναντήθηκε με τους επικεφαλής της διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο τυφώνας φαίνεται τερατώδης»!