Χιλιάδες λευκοί αρουραίοι εισέβαλαν κι εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε χωριό της Ιταλίας (vids)

Gazzetta team
Χιλιάδες λευκοί αρουραίοι εισέβαλαν κι εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε χωριό της Ιταλίας (vids)
Αντιμέτωπο με την εισβολή χιλιάδων λευκών αρουραίων είναι ένα μικρό ιταλικό χωριό, με τους κατοίκους να βρίσκονται ολημερίς κλειδωμένοι μέσα στα σπίτια τους.

Μοιάζει με σκηνή από μια ταινία τρόμου. Καθώς το αυτοκίνητο οδηγεί κατά μήκος ενός ήσυχου δρόμου τη νύχτα, εκατοντάδες αρουραίοι κάνουν βόλτες στην άσφαλτο.

Εδώ και λίγες μέρες το μικρό χωριό Γκατολίνο (το οποίο μεταφράζεται περίπου ως «μικρή γάτα») μάχεται την εισβολή τρωκτικών. Οι ντόπιοι έχουν ονομάσει τους... νεοφερμένους «τρελοί λευκοί αρουραίοι» λόγω της περίεργης συμπεριφοράς τους.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Σύμφωνα με τις αναφορές οι αρουραίοι πηδούν μπροστά από τα αυτοκίνητα και σκοτώνουν ο ένας τον άλλον. Ένας πυροσβέστης είπε σε μια τοπική εφημερίδα: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν».

Οι αρχές της επαρχίας Τσεζένα της Βόρειας Ιταλίας έχουν ξεκινήσει μια ειδική ομάδα που συνεργάζεται με πυροσβέστες, αστυνομικούς και υγειονομικούς επιθεωρητές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έτυχε εθνικής προσοχής όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα βίντεο που κατέγραφαν την εμφάνιση και την συμπεριφορά των αρουραίων.

Η Φραντσέσκα Λούτσι, σύμβουλος περιβάλλοντος στη Τσεζένα, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Resto del Carlino: «Υπάρχουν επαγγελματίες και ειδικοί που εργάζονται γι' αυτό».

Πρόσθεσε ότι οι περιβαλλοντικοί τεχνικοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας συνεργάζονται με την τοπική αστυνομία για να διαπιστώσουν εάν οι αρουραίοι μεταφέρουν ασθένειες.

Οι αρουραίοι φαίνεται να προέρχονταν από ένα παλιά φάρμα εκτροφής περιστεριών- η οποία έκλεισε πέρυσι - όπου έβρισκαν καταφύγιο και φαγητό. «Είναι πολύ πιθανό ότι έχουν εξαντληθεί από τα τρόφιμα μέσα από τα περίχωρα και μόλις τελείωσε το φαγητό βγήκαν για να βρουν περισσότερο στην ύπαιθρο», δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος στους δημοσιογράφους.

Πηγή: reader.gr