Πιλότος εκπαιδευτικής πτήσης έδωσε το πηδάλιο σε ανήλικο προκαλώντας την συντριβή του (pics)

Gazzetta team
Πιλότος εκπαιδευτικής πτήσης έδωσε το πηδάλιο σε ανήλικο προκαλώντας την συντριβή του (pics)
Ολέθρια αποδείχθηκε η απόφαση ενός πιλότου εκπαιδευτικών πτήσεων να σώσει τον έλεγχο του αεροσκάφους σε ανήλικο επιβαίνοντα, με αποτέλεσμα την συντριβή του και τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Σε ένα σοκαριστικό συμπέρασμα κατέληξαν Ελβετοί επιστήμονες που ερευνούσαν τα αίτια της συντριβής ενός μικρού αεροσκάφους στις Άλπεις το 2017.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελετούσαν ενδελεχώς επί τουλάχιστον 2 χρόνια, τα αίτια που οδήγησαν στην συντριβή ενός δικινητήριου αεροσκάφους, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό μίας 17χρονης κοπέλας.

Το αεροσκάφος τύπου Piper κατέπεσε σε ορεινή περιοχή των ελβετικών Άλπεων, μόλις 10 λεπτά μετά την απογείωσή του από κοντινό αεροδρόμιο, ενώ στο σκάφος επέβαιναν τρεις ανήλικοι που συμμετείχαν σε σεμινάρια πιλότων κι ο εκπαιδευτής τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα των Ελβετών εμπειρογνωμόνων ως αιτία της συντριβής αποδείχθηκε πως ήταν οι ολέθριες επιλογές του εκπαιδευτή, ο οποίος όχι μόνο εξέτρεψε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος από την προκαθορισμένη του πορεία, οδηγώντας το σε ένα στενό πέρασμα μεταξύ των βουνών της περιοχής αλλά παρέδωσε τον έλεγχο του αεροσκάφους σε έναν από τους ανήλικους επιβαίνοντες.

Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων ανέλυσε τις καταγραφές των μαύρων κουτιών από το πιλοτήριο του μοιραίου αεροσκάφους, διαπιστώνοντας ότι την ώρα της συντριβής στην θέση του κυβερνήτη βρισκόταν ο ένας από τους δύο 15χρονους που εκπαιδεύονταν εκείνη την στιγμή.

Πλέον, οι οικογένειες των δύο ανήλικων θυμάτων και της 17χρονης τραυματία αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον της εταιρείας που διοργάνωνε τα σεμινάρια, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εκπαιδευτής των τριών ανηλίκων δεν διέθετε ούτε δίπλωμα πτήσης αεροσκαφών αλλά ούτε ήταν διαπιστευμένος εκπαιδευτής πιλότων.