Σκληρές εικόνες: Η στιγμή που Τσετσένα «μαύρη χήρα» ανατινάζεται ζωσμένη με εκρηκτικά (vid)

Gazzetta team
Σκληρές εικόνες: Η στιγμή που Τσετσένα «μαύρη χήρα» ανατινάζεται ζωσμένη με εκρηκτικά (vid)
Καρέ καρέ καταγράφηκαν οι στιγμές πριν ακριβώς από την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού, με τον οποίο ήταν ζωσμένη η 25χρονη Τσετσένα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Γκρόζνι πριν από μερικές ημέρες. Σκληρές εικόνες.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφηκε από μέλη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας είναι εμφανής η αναστάτωση των Τσετσένων αστυνομικών που βρίσκονται στο σημείο ελέγχου, καθώς η 25χρονη γυναίκα πλησιάζει προς το μέρος του με σταθερό βηματισμό.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν ενεργοποίησε η ίδια τον εκρηκτικό μηχανισμό ή αν ο τελευταίος εξερράγη εξαιτίας των πυρών από την πλευρά των αστυνομικών και των στρατιωτών.

Η νεαρή γυναίκα μάλιστα, η οποία σκοτώθηκε επί τόπου από την σφοδρή έκρηξη, ήταν κόρη προβεβλημένου στελέχους της παράταξης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί αστυνομικών ή πολιτών.

Στο σημείωμα που άφησε στους συγγενείς της, η Καρίνα Σπιριντόνοβα ζήτησε συγχώρεση από τον Αλλάχ 21 φορές, ενώ ανέφερε ότι επιζητούσε «την εκδίκηση των άπιστων που έχουν καταλάβει την πατρίδα της».

Τέλος, να σημειωθεί πως στην Τσετσενία -η οποία αποτελεί ρωσικό έδαφος κι η κυβέρνησή της δηλώνει πιστή υποταγή στον Πούτιν- ήταν επί χρόνια θέατρο σφοδρότατων συγκρούσεων μεταξύ ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας και ισλαμιστών αυτονομιστών, καθώς οι τελευταίοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την στρατολόγηση νέων μελών εξαιτίας της πλειοψηφίας του μουσουλμανικού πληθυσμού στην περιοχή.