Τρόμος στην Ινδία με ανθρωποφάγο τίγρη: Προσπαθούν να την αιχμαλωτίσουν με δόλωμα... αντρική κολόνια (pics)

Gazzetta team
Τρόμος στην Ινδία με ανθρωποφάγο τίγρη: Προσπαθούν να την αιχμαλωτίσουν με δόλωμα... αντρική κολόνια (pics)
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές αλλά κι εκατομμύρια πολίτες της περιοχής Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας, καθώς μία τίγρης θεωρείται υπεύθυνη για δεκάδες επιθέσεις σε ανθρώπους, με 13 από αυτούς να βρίσκουν τον θάνατο από τα δόντια του αιλουροειδούς και δεκάδες άλλους να έχουν δεχθεί την επίθεση του άγριου ζώου, με την ονομασία T-1.

Σύμφωνα μάλιστα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή που δρα η τίγρης, το αιλουροειδές εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετικό προς τους ανθρώπους που συναντά στην άγρια ζούγκλα, καθώς επιτίθεται απρόκλητα προς οποιονδήποτε συναντήσει στα τροπικά δάση της περιοχής.

Θορυβημένες οι αρχές της περιοχής, επιστράτευσαν περίπου 100 άντρες των ινδικών ενόπλων δυνάμεων με στόχο τον εντοπισμό του αιλουροειδούς, ενώ μπουλντόζες, εκσκαφείς και δεκάδες άλλα μηχανήματα έργου, αποψιλώνουν δάση και καλλιέργειες με στόχο να εξαφανίσουν τις κρυψώνες της ανθρωποφάγου τίγρης.

Μάλιστα, ομάδα ειδικών κτηνιάτρων, εφοδιασμένων με αναισθητικά βελάκια προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν την T-1 αλλά και τα τιγράκια που θεωρείται ότι έχει γεννήσει στο διάστημα που την αναζητούν, ώστε να την βάλουν σε προστατευμένο περιβάλλον, καθώς θεωρείται ότι έχει αναπτύξει ήδη μία «ιδιαίτερη» σχέση με το ανθρώπινο κρέας, το οποίο και φαίνεται να προτιμά μεταξύ των άλλων πιθανών θηραμάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρία οδηγών των κτηνιάτρων που επέβαιναν σε ελέφαντες, πριν από περίπου ένα μήνα,η ομάδα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την T-1, όμως το αναισθητικό βελάκι αν και βρήκε τον στόχο του, εντούτοις δεν καρφώθηκε στο σώμα της τίγρης, λόγω του πυκνού τριχώματός της.

Πλέον, οι ελπίδες επιστημόνων, κατοίκων κι αρχών στρέφονται σε μία εναλλακτική μέθοδο παγίδευσης του ζώου, κάνοντας χρήση ειδικά σχεδιασμένων παγίδων, οι οποίες έχουν ποτιστεί με αντρική κολόνια (μάρκας Calvin Klein), καθώς η οσμή του αρώματος θεωρείται ότι προσελκύει τα άγρια και φονικά αιλουροειδή, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ντόπιοι, οι οποίοι πλέον φοβούνται να απομακρυνθούν ακόμα και λίγα μέτρα από τα σπίτια τους.

Ο πληθυσμός των τίγρεων της Βεγγάλης έχει αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα προστασίας των αιλουροειδών που απειλούνται με οριστική εξαφάνιση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί στα 2.500 άτομα, από μερικές εκατοντάδες στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, ενώ η μεγάλη εγγύτητα των άγριων ζώων με τους εκατομμύρια χωρικούς έχει ξαναφέρει τις δύο πλευρές στα πρόθυρα «συγκρούσεων».