Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον Τραμπ να συναντηθούν κι εκείνος δέχτηκε! (vid)

Gazzetta team
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον Τραμπ να συναντηθούν κι εκείνος δέχτηκε! (vid)
Μέχρι τον Μάιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του... αιώνα! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν, εκείνος δέχτηκε και μάλιστα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας υποσχέθηκε πως θα ανασταλούν οι δοκιμές πυρηνικών!

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι επέδωσε στην αμερικανική κυβέρνηση μια πρόσκληση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν.

Ο Τσανγκ Λι Ουνγκ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Νότιας Κορέας, γνωστοποίησε επίσης ότι ο Κιμ υποσχέθηκε να ανασταλούν οι δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από μέρους της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε την πρόσκληση και η συνάντηση του... αιώνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάιο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι τον Μάιο. Ο Κιμ δεσμεύθηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα απόσχει από οποιαδήποτε περαιτέρω δοκιμή πυρηνικού όπλου ή βαλλιστικού πυραύλου», ανέφερε ο Τσανγκ.

Παράλληλα, ο Τσανγκ γνωστοποίησε ότι τα προγραμματισμένα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα γίνουν όπως προβλέπεται τον Απρίλιο.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποδέχθηκε να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.