Απολύθηκε ο διευθυντής της επίσημης εφημερίδας της κουβανέζικης κυβέρνησης

Gazzetta team
Απολύθηκε ο διευθυντής της επίσημης εφημερίδας της κουβανέζικης κυβέρνησης
Στην απόλυση του διευθυντή της μεγαλύτερης εφημερίδας της Κούβας, η οποία διαθέτει και το «χρίσμα» της ενημέρωσης απευθείας από την ηγεσία της χώρας, προχώρησαν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς δεν έμειναν «ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας απέλυσε τον διευθυντή του επίσημου οργάνου του, της εφημερίδας Granma, επειδή διέπραξε «λάθη» στην άσκηση των καθηκόντων του.

«Αφού διαπίστωσε τα λάθη που διέπραξε στην άσκηση των καθηκόντων του, η διεύθυνση του κόμματος αποφάσισε να απαλλάξει τον σύντροφο Πελάγιο Τέρι Κουέρβο από τα καθήκοντα του διευθυντή της εφημερίδας Granma» ανέφερε ένα λακωνικό ενημερωτικό κείμενο στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Τα καθήκοντα του Τέρι Κουέρβο, που ήταν διευθυντής της εφημερίδας από το 2013, θα αναλάβει μέχρι νεωτέρας ο υποδιευθυντής Όσκαρ Σάντσες Σέρα.

Το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο τι είδους ήταν τα «λάθη» του Τέρι Κουέρβο, ούτε ποια θα είναι η νέα θέση του, υπονοεί ότι το έμπειρο στέλεχος του Κόμματος έχει πέσει σε δυσμένεια.

Η Granma, που ιδρύθηκε με τη συγχώνευση των εφημερίδων Hoy και Revolucion πριν από 52 χρόνια, πήρε το όνομά της από το σκάφος με το οποίο έφτασαν στην Κούβα ο Φιδέλ και ο Ραούλ Κάστρο, μαζί με τον Τσε Γκεβάρα, για να ξεκινήσουν την επανάσταση.

Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μέσα ενημέρωσης στην Κούβα, μαζί με τον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Reloj και τη νεολαιϊστικη εφημερίδα Juventud Rebelde, διευθυντής της οποίας υπήρξε επίσης ο Τέρι Κουέρβο.

Η Granma ήταν επίσης το «βήμα» του Φιδέλ Κάστρο που συνήθιζε να δημοσιεύει στις σελίδες άρθρα και αναλύσεις, ενώ ο αδερφός του κι ηγέτης της χώρας, Ραούλ Κάστρο δεν αρθρογραφεί στην εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ