Το 48ωρο του Δημοσθένης-gate

Το 48ωρο του Δημοσθένης-gate
Ο Μάκης Παπασημακόπουλος γράφει για όσα συνέβησαν με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δημοσθένη Καρμοίρη και έφεραν την απομάκρυνσή του από το κανάλι.

Καθώς το καλοκαίρι προχωράει και ο χρόνος μας σας αυτόν τον πλανήτη τελειώνει, μιας και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουμε τον κόσμο μας στην πλήρη καταστροφή, κάτι που ίσως μας φαίνεται πολύ αστείο τώρα ή τουλάχιστον για μερικούς, αλλά δεν θα το βρίσκουμε αστείο όταν θα παλεύουμε με αυτοσχέδια μαχαίρια για μια κούπα νερού και ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΑΛΛΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ.

Λοιπόν. Καθώς το καλοκαίρι προχωράει και ξεπερνάμε σιγά σιγά το hangover του Euro, τι πραγματική ευλογία είναι να έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι ώστε να ασχοληθούμε με αθλήματα που ουσιαστικά δεν μας ενδιαφέρουν, αλλά αφού δεν έχει μπάλα ακόμα, κάνουμε πως μας ενδιαφέρουν. Και το ακόμα καλύτερο, αφού κάνουμε το πρώτο βήμα και κάνουμε πως μας ενδιαφέρουν, κάνουμε και δεύτερο και λέμε πως ξέρουμε και τους κανόνες. Στην παραπάνω πρόταση χρησιμοποίησα την λέξη «κάνουμε» τρεις φορές. Και άλλη μια στην προηγούμενη. Συνεχίζουμε.

Αλλά ξέρετε τι; Τι να γίνει; Αυτά έχουμε. Έχουμε δίσκους, ακόντια, άρση βαρών, σκέητμπορντ (ΝΕΟ ΠΡΟΙΟΝ), καράτε, τζούντο, πινγκ πονγκ, κρίκους, έχουμε γενικά ένα σκασμό αθλήματα που ας πούμε την αλήθεια δεν τα γνωρίζουμε και τόσο. Θα μπορούσε λοιπόν να υποστηρίξει κανείς ότι αν μέναμε μόνο σε αυτά, θα ήταν εφικτό να μας πιάσει μια κατάθλιψη καλοκαιρινή, να ξεκινήσουμε μια εσωτερική αναζήτηση αν θέτε, να κοπανήσουμε λίγο το κεφάλι μας στον τοίχο και να πούμε «μόνο από μπάλα ξέρεις άσχετε, χάθηκε ο κόσμος να ξέρεις τι μήκος έχει το ακόντιο στο επι κοντώ;»

Ευτυχώς όμως που ο Δημοσθένης ο Καρμοίρης ήρθε για να μας σώσει και να μας επιτρέψει να βγούμε από την ψυχολογική γραμμή του πυρός. Διότι, όπως και να το κάνουμε το διήμερο Καρμοίρης-gate μας έδωσε ένα πολύτιμο 48ώρο να ασχοληθούμε με τα βασικά των κανόνων, να ενημερωθούμε, χωρίς να είναι αναγκαίο να εκφέρουμε (άμεσα) δημόσια άποψη για αθλήματα που δεν καταλαβαίνουμε. ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ.

Θυσία έγινε για εμάς ο Δημοσθένης, αλλά εμείς αντί να του πούμε ευχαριστώ τόνε διώξαμε κιόλας από το πόστο του. Δικαίως ή δικαιολογημένα θα πεταχτεί κάποιος από την γαλαρία και θα πει ότι καλό θα ήταν το 2021, να μην καταφεύγουμε σε φτηνά ρατσιστικά αστεία και ναι, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, αλλά έστω κι έτσι, αυτή εδώ η κάτι-σαν-στήλη στέκεται δημόσια στο πλευρό του πολύπειρου δημοσιογράφου και εκφράζει την πεποίθηση ότι αν του δοθεί μια δεύτερη ή μια τρίτη ευκαιρία, μπορεί να τα πάει καλύτερα.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να αναρωτηθεί αν οι αθλητές από την Αφρική βάφονται με φούμο ή αν οι Άγγλοι αθλητές είναι όλοι «γυναικωτοί» ή ακόμα και αν οι Αυστραλοί αθλητές συνάπτουν ερωτικές σχέσεις με καγκουρό. Ξέρετε, ωραία, γιομάτα χωρατά, από αυτά που ενδεχομένως θα ακούγαμε σε μια επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή ή σε κάποιο άλλο αντίστοιχης πχιότητας πολιτιστικό θέαμα. Διότι φίλες και φίλοι για τέτοια επίπεδα είναι ο Δημοσθένης μας. Reach for the stars διάβασε κάπου, σε κάποιο σελφ χελπ μπουκ για παράδειγμα και είπε «να η ευκαιρία να το εφαρμόσω». Έψαξε το λοιπόν μέσα του και βρήκε το χωρατό που πάντα ήξερε ότι μπορούσε να προσφέρει στο διψασμένο για χιούμορ τηλεοπτικό κοινό.

Και ξαναλέω, εμείς αντί να πούμε «βρε κοίτα τον Καρμοίρη πως τα λέει σε ζωντανή σύνδεση, χωρίς προετοιμασία και δεν του το είχα», ζητήσαμε το κεφάλι του στο πιάτο. Και το πήραμε, όχι και τίποτε άλλο.

Αφήστε και το ότι μέσα στον χαμό του ρατσιστικού του χωρατού, πέρασε λίγο (πλέον) στην αφάνεια και το σχόλιό του δια την Άννα την Κορακάκη, η οποία τα έκαμε θάλασσα, διότι ας το πούμε έξω από τα δόνδια ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡΤΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΑΡΜΟΙΡΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΡΤΙΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΣΕ ΝΤΙΝΕΡ ΤΖΑΚΕΤΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΑ ΟΤΙ Ο ΠΗΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ.

Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω εγώ τώρα. Τώρα που έφυγε ο Δημοσθένης ο Καρμοίρης ποιον θα έχουμε να μας καλύπτει την έλλειψη γνώσης σε βασικά Ολυμπιακά αθλήματα με τα χωρατά του; Ποιον θα έχει η ΕΡΤ μη σας πω να καλύπτει τα μπομπουνητά από τις συγκρούσεις των διοικούντων της με τους σατανικούς Ιάπωνες που βάλθηκαν να καταστρέψουν το προφίλ του καναλιού;

Αυτά τα σκεφτήκατε πριν τόνε σταυρώσετε; Όχι βέβαια. Φταίει αυτός τώρα να σας γυρίσει την πλάτη; Φταίει αυτός τώρα να μην δεχτεί τις συγγνώμες μας; Φταίει αυτός τώρα αν του πούμε ένα μεγαλόψυχο ΣΟΡΙ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ και απλά εξαφανιστεί σαν τον νίντζα πίσω από μια βόμβα καπνού; Όχι, όχι και ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Γιατί έτσι είναι οι ήρωες. Κάνουν ό,τι μποράνε για το ευρύτερο καλό και δεν τους πειράζει αν φορτωθούν τις ευθύνες όλου του κόσμου. Έτσι και ο Δημοσθένης μας. Ένας Μπάτμαν του 2021. Με γυαλιστερό παπούτσι. Ευχαριστούμε.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι τουλάχιστον αστείο (για να μην πούμε κάτι πιο χονδρό) να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι το 2021 που θεωρούν ότι το να σερβίρεις ρατσιστικά χαχανητά στην πλατφόρμα ενός καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας δεν είναι επαρκής λόγος για να χάσεις την δουλειά σου. Είναι επίσης αστείο (για να μην πούμε κάτι πιο χονδρό) να ακούγεται σε τέτοιες περιπτώσεις η φράση «έλα μωρε και τι είπε δηλαδή;»
Από την άλλη πολλά πράγματα σε αυτήν την χώρα είναι αστεία. Για να μην πούμε κάτι πιο χονδρό. Οπότε δεν πειράζει, ας μιλάμε που και που για αυτά που ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα.

Μάκης Παπασημακόπουλος
Μάκης Παπασημακόπουλος