LIVE: Φόβοι εμφυλίου στην Ουκρανία-Δεκάδες νεκροί (pics)

Gazzetta team
LIVE: Φόβοι εμφυλίου στην Ουκρανία-Δεκάδες νεκροί (pics)
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην Ουκρανία. Το Κίεβο φλέγεται και ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 241 άνθρωποι νοσηλεύονται, ανάμεσά τους 79 αστυνομικοί και πέντε δημοσιογράφοι. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι εννέα αστυνομικοί.

Στον κατάλογο των νεκρών προστέθηκε και ένας δημοσιογράφος της καθημερινής εφημερίδας Vesti, ο οποίος είχε μόλις αναχωρήσει από τον τόπο εργασίας του με ταξί και κατευθυνόταν στο σπίτι του όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητο που είχε σταματήσει σε ένα φανάρι. Οι μασκοφόροι έβγαλαν το δημοσιογράφο από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τον χτυπούν.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τα οποία επικαλούνται ιατρικές πηγές ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 1.000 εκ των οποίων αρκετοί είναι σε σοβαρή κατάσταση. Το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ότι 184 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών εκ των οποίων οι 35 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι δημοτικές αρχές στο Κίεβο ανέφεραν επίσης ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις 22:00 τοπική ώρα και μετά, εκ των οποίων οι 110 νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο κέντρο του Κιέβου, ενώ ένας τέταρτος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα. Άλλοι δυο άνθρωποι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια των ταραχών. Το έβδομο από τα επισήμως επιβεβαιωμένα θύματα είναι ένας πολίτης που πέθανε από τις αναθυμιάσεις σε ένα γραφείο του κυβερνητικού κόμματος των Περιφερειών στο οποίο έγινε έφοδος διαδηλωτών οι οποίοι το πυρπόλησαν. Τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς αστυνομικούς πέθαναν από τραύματα που προήλθαν από πυροβολισμούς.

Οι αρχές στο Κίεβο έκλεισαν το μετρό της πόλης, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή έγινε για να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η κίνηση των πολιτών στο Κίεβο θα πρέπει να περιορίζεται έως τα μεσάνυχτα, ενώ κλήθηκαν οι επιχειρήσεις να μην ανοίξουν την Τετάρτη, για λόγους ασφαλείας.


Πηγή: newpost.gr - iefimerida.gr