+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
#Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε την διάθεσή μας με καλή ροκ μουσική! (vids)

#Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε την διάθεσή μας με καλή ροκ μουσική! (vids)

#Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε την διάθεσή μας με καλή ροκ μουσική! (vids)

Ο Δημήτρης Τομαράς σε... ρόλο DJ #Μένει Σπίτι και σας προτείνει δέκα ροκ επιλογές που μπορεί να σας φτιάξουν την διάθεση!

Οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί μας λένε πως σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να βρίσκουμε κάτι δημιουργικό να κάνουμε ή να επικεντρωμόμαστε σε στόχους τουλάχιστον κοντινούς ώστε να έχουμε και πιο καλή διάθεση. Ένας τρόπος να ξεδίνουμε είναι η μουσική.

Προφανώς σε όλους δεν μας αρέσουν τα ίδια πράγματα. Προσωπικά θα προσπαθήσω να μπω σε ρόλο... DJ και να σας προτείνω δέκα ροκ τραγούδια που μπορείτε να βάλετε και να ακούσετε. Ορισμένα από αυτά είναι παλιά και αρκετά γνωστά και άλλα όχι. Η σειρά δεν έχει να κάνει με την αξιολόγηση και τα ονόματα. Πάμε λοιπόν!

1. GOTTHARD - Anytime Anywhere: Ελβετική μπάντα που πρωτοδημιουργήθηκε το 1990. Με επιρροές από hard rock και heavy metal. Αυτό είναι από τα κλασικά τους κομμάτια.

2. OUTLOUD I Was So Blind: Ελληνική μπάντα που δημιουργήθηκε το 2008 η οποία όμως είχε και μέλη από τις ΗΠΑ. Εδώ επίσης ένα κομμάτι τους γνωστό στο μυημένο κοινό.

3. DangerAngel - Will You Follow: Ακόμα μία ελληνική μπάντα με hard rock στοιχεία που πρωτοξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια. Είχε πάντως και ξένο τραγουδιστή, όπως οι Outloud.

4. AVANTASIA - Dying For An Angel (feat. Scorpions' Klaus Meine): Ωραία και δυνατή συνεργασία. Οι Avantasia είναι ένα πρότζεκτ με γερμανικό power metal - ροκ όπερα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Τομπίας Σάμμετ το 2000. Εδώ το κομμάτι αυτό βέβαια είναι κάτι διαφορετικό.

5. Scorpions - Big City Nights: Μπαντάρα από τις λίγες και ένα κομμάτι που μας φέρνει σε καλοκαίρι. Οι Scorpions είναι πασίγνωστοι. Ένα ροκ συγκρότημα από το Αννόβερο της Γερμανίας που πρωτοσχηματίστηκε το 1965 από τον κιθαρίστα Ρούντολφ Σένκερ.

6. Bryan Adams - Summer Of 69 Live edition: Ο Καναδός ρόκερ είναι μία μεγάλη μορφή του είδους του και παλιά... καραβάνα. Πιο κάτω δείτε κομμάτι του από ένα Live του.

7. Bon Jovi - You Give Love A Bad Name: Εδώ πάμε σε ένα από τα πολύ δυνατά ονόματα προηγούμενων δεκατιών στην Αμερική και όχι μόνο. Ο Bon Jovi ήταν ο βασικός performer και τραγουδιστής της ομώνυμης μπάντας που πρωτοφτιάχηκε το 1983 αλλά στην πορεία αναδείχθηκε και σε solo καριέρα.

8. Roxette - The Look: Τραγούδι - ορόσημο της εποχής του. Οι Roxette ήταν ένα σουηδικό ποπ-ροκ δίδυμο το οποίο δημιουργήθηκε το 1986. Απαρτίζονταν από τον Περ Γκέσλε και τη Μάρι Φρέντρικσον. Δυστυχώς το 2019 η Μάρι απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών.

9. DEF LEPPARD - Hysteria: Ακόμα μία μπαντάρα της λίστας με ένα μελωδικό ροκ κομμάτι. Οι Def Leppard ως ροκ συγκρότημα κατάγονται από το Σέφιλντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ιδρύθηκαν το 1979 και καθόρισαν ένα ολόκληρο είδος μουσικής.

10. Savage Garden - To The Moon & Back: Ναι το δίδυμο αυτό από την Αυστραλία δεν ήταν ακριβώς ροκ μπάντα. Το συγκεκριμένο κομμάτι όμως χιλιοπαίχθηκε και το έχει τραγουδήσει πολύς κόσμος. Οι Savage Garden ήταν ένα ποπ ντουέτο Αυστραλών που περιλάμβανε τον Ντάρεν Χέιζ στα φωνητικά και τον Ντανιέλ Τζόουνς στα όργανα και πρωτοδημιουργήθηκε το 1993.

-BONUS TRACK όπως είχαν και συνεχίζουν να έχουν μουσικές δουλειές: RAW SILK - Street Girl: Μία ελληνική Melodic Hard Metal και rock μπάντα που έγινε μύθος με την δισκάρα του 1990 με τίτλο Silk Under the Skin. Μετά από πολλά χρόνια επανενώθηκαν για μία νέα δουλειά. Το Street Girl είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά τραγούδια τους.