Η Βόρεια Κορέα λέει πως ο Τραμπ είναι «τρελός γέρος»

Gazzetta team
Η Βόρεια Κορέα λέει πως ο Τραμπ είναι «τρελός γέρος»
Η Βόρεια Κορέα σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ «Τρελό γέρο».

«Το γεγονός πως ο τρελός γέρος Τραμπ και ο συρφετός του διαβάλλουν την ιερή αξιοπρέπεια της ανώτατης ηγεσίας μας χρησιμοποιώντας κίβδηλα δεδομένα (...) ενισχύει το αυξανόμενο μίσος του στρατού μας και του λαού μας απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη βούλησή μας να ανταποδώσουμε με ενισχυμένο τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ «τρελό γέρο» επειδή την Τρίτη κατηγόρησε την Πιονγιάνγκ ότι «βασάνισε πέρα από κάθε φαντασία» τον Αμερικανό φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, που πέθανε τον Ιούνιο λίγο μετά τον επαναπατρισμό του από τη Βόρεια Κορέα, όντας σε κώμα.

«Ο Τραμπ και η συμμορία του, με την προπαγάνδα τους κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, εκμεταλλεύονται για άλλη μια φορά τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ», ενός Αμερικανού φοιτητή που είχε καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα 15 ετών για κλοπή προπαγανδιστικής αφίσας στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη χώρα ως τουρίστας, ανέφερε το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «φθάνουν μέχρι του σημείου να χρησιμοποιήσουν έναν νεκρό άνθρωπο για την εκστρατεία συνωμοσίας τους προκειμένου να τροφοδοτήσουν τη διεθνή πίεση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», προσθέτει το υπουργείο.

Η νεκροψία του 22χρονου φοιτητή δεν εντόπισε σαφείς αποδείξεις φυσικών βασανιστηρίων, ούτε οστά ή δόντια που να είχαν υποστεί πρόσφατες βλάβες. Ο Ότο Γουόρμπιερ έφερε σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις που προκαλούνται συνήθως από καρδιοαναπνευστική διακοπή, σύμφωνα με τους γιατρούς του. Οι λόγοι για τους οποίους έπεσε σε βαθύ κώμα παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Πηγή: insider.gr