Θα καλωσορίσουμε το φθινόπωρο με 38άρια

Gazzetta team
Θα καλωσορίσουμε το φθινόπωρο με 38άρια
Κι από τη δροσιά και τις βροχές στα βόρεια το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Μια ζέστη μία κρύο ο καιρός φέτος το καλοκαίρι με έντονες αλλαγές που όπως φαίνεται δεν τελειώνουν.

Μετά από τη διήμερη επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα δείξει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έως και 38 βαθμούς Κελσίου. Από την Κυριακή, με εξαίρεση τα ανατολικά και τα νότια, θα επανέρθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με θερμοκρασία που αναμένεται να πέσει σταδιακά, ενώ υπάρχουν και πιθανότητες βροχών.

Οπως γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος: «Μετά τις καταστροφικές καταιγίδες (για τις καλλιέργειες) για την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα αλλά και την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 28°C, έρχεται ένα ιδιαίτερα θερμό Σαββατοκύριακο αφού ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 36-37°C και πιθανώς τους 38°C για τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Δεν αποκλείεται δε, σε πολύ τοπικό επίπεδο, να δούμε ακόμη και πιο αυξημένες τιμές στον υδράργυρο», σημειώνει ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του προσθέτοντας ότι θα εξασθενίσει το μελτέμι και από τα «8 μποφόρ Βοριάδες σήμερα, αύριο Πέμπτη θα πάμε στα 6-7 μποφόρ, ενώ από την Παρασκευή φαίνεται ότι το μελτέμι θα εξασθενήσει περαιτέρω με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να τραβήξει πάλι τη ανηφόρα μιας και θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική».

Σαββατοκύριακο με πολύ ζέστη για την εποχή

Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στα προγνωστικά «το Σάββατο θα επικρατήσει αρκετή έως πολλή ζέστη για την εποχή και κυρίως για την ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Σαφώς όμως θα υπάρξουν και περιοχές στην δυτική Ελλάδα που ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 35-36°C. Επίσης πρέπει να σας αναφέρω ότι και την Κυριακή θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά με την έναρξη της νέας επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση».

Σε ποια επίπεδα θα φθάσει ο υδράργυρος

Το Σαββατοκύριακο, οι μέγιστες θερμοκρασίες στις διάφορες περιφέρειες της χώρας θα διαμορφωθούν ως εξής:

Θράκη : 36-37°C
Ανατολική Μακεδονία : 35-36°C
Κεντρική Μακεδονία : 37-38°C
Δυτική Μακεδονία : 34-35°C
Ήπειρος : 34°C
Επτάνησα : 31°C
Θεσσαλία : 38°C (πολύ τοπικά ίσως και 39°C)
Δυτική Στερεά : 35-36°C
Κεντρική Στερεά : 36°C
Ανατολική Στερεά : 36-37°C
Αττική 36°C (Την Κυριακή ίσως και 37°C)
Εύβοια : 36°C
Δυτική Πελοπόννησος : 34-35°C
Ανατολική Πελοπόννησος : 36-37°C
Βόρειο και ΒΑ Αιγαίο : 35-36°C
Κυκλάδες : 33-34°C
Κρήτη : 34°C (νότια πλευρά του νησιού 36-37°C)
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου : 34-35°C (ανατολικές ακτές 36°C)
Δωδεκάνησα : 34-35°C (ανατολική Ρόδος : 36°C)».
Πιθανό να βρέξει την Κυριακή στα βόρεια

Και επειδή ο καιρός αυτό το καλοκαίρι δεν σταματά να μας εκπλήσσει, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, αφού το Σάββατο θα χτυπήσει σχεδόν 40άρια, την Κυριακή, αν και «θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική και νότια Ελλάδα, στα δυτικά και βόρεια ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί και επιπροσθέτως υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πηγή: thetoc.gr