Βρετανία: Συνελήφθη άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έξω από το Κοινοβούλιο
O συλληφθείς φέρεται να έτρεχε, φωνάζοντας, προς μια από τις πύλες του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με μαρτυρία στο πρακτορείο Reuters.
Oι πόρτες του κοινοβουλίου έχουν κλείσει και το περιστατικό διερευνάται από τις αρχές, χωρίς να υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για τρομοκρατία.
Με ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Evening Standard» αναφέρει ότι υπήρξαν φωνές που έκαναν λόγο για «μαχαίρι», προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον άνδρα με όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ.
There were shouts of "knife knife knife" and man was brought down with a Taser
— Joe Murphy (@JoeMurphyLondon) 16 Ιουνίου 2017
Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου έχουν ενισχυθεί από τις 22 Μαρτίου, όταν άνδρας έριξε το όχημα που οδηγούσε εναντίον του πλήθους στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πριν δολοφονήσει μα μαχαίρι αστυνομικό μπροστά στις πύλες του Κοινοβουλίου. Συνολικά, πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση αυτή, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.
Έκτοτε, το Λονδίνο επλήγη και από δεύτερη επίθεση, όταν στις 3 Ιουνίου, τρεις νεαροί επετέθησαν εναντίον των περαστικών στην London Bridge, πριν μαχαιρώσουν ανθρώπους στην Borough Market, όπου και σκοτώθηκαν από την αστυνομία. Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση αυτή.
Δύο εβδομάδες πριν, στις 22 Μαΐου, ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, ανατινάχθηκε στην είσοδο της Manchester Arena στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.
Πηγή: kathimerini.gr, reader.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Το μεγαλύτερο πλωτό γραφείο στον κόσμο επιπλέει στο Ρότερνταμ: Έχει πισίνα, εστιατόριο και μπορεί να μετακομίσει
- Το στάδιο που άλλαξε την αρχιτεκτονική: Πώς η Κίνα «κρέμασε» μια οροφή 42.000 τόνων χωρίς ούτε μία κολόνα
- Συναγερμός στις Ηνωμένες Πολιτείες: Νυχτερίδα με λύσσα… προσγειώθηκε σε τραπέζι εστιατορίου