Η γιγάντια κάμπια με τα αγκάθια που μοιάζει με εξωγήινο πλάσμα είναι απολύτως ακίνδυνη
Η κάμπια του Cabbage Tree Moth είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο τρομακτικές στην εμφάνιση κάμπιες στον κόσμο, παρότι είναι εντελώς ακίνδυνη και βρώσιμη στην Αφρική.
Με μήκος που φτάνει τα 70 χιλιοστά (2,8 ίντσες) και διάμετρο περίπου 15 χιλιοστά (0,59 ίντσες), αυτού του είδους κάμπια θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά είδη κάμπιας παγκοσμίως. Παρουσιάζει διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς, από βαθύ μαύρο σώμα με έντονα λευκά αγκάθια μέχρι κόκκινο σώμα με κίτρινα αγκάθια, δημιουργώντας μια πραγματικά εξωγήινη εικόνα.
Τα τρομακτικά αγκάθια της είναι μόνο μια φυσική άμυνα
Παρά την απειλητική της εμφάνιση, η συγκεκριμένη κάμπια είναι απολύτως ακίνδυνη. Τα αγκάθια της είναι μαλακά και ελαστικά, ενώ ο έντονος χρωματισμός της αποτελεί έναν φυσικό μηχανισμό άμυνας που έχει σκοπό να απομακρύνει τους θηρευτές. Οι αγκαθωτές αυτές κάμπιες είναι εξαιρετικά αδηφάγες και είναι γνωστές για την ικανότητά τους να καταβροχθίζουν τα φύλλα των δέντρων-ξενιστών τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Όταν φτάσουν στο πλήρες μέγεθός τους, κατεβαίνουν από το δέντρο, σκάβουν στο έδαφος και μεταμορφώνονται σε χρυσαλλίδες. Στη συνέχεια εμφανίζονται ως μεγάλες καφέ νυχτοπεταλούδες με περίεργα σχέδια στα φτερά τους. Επιπλέον, η κάμπια του Cabbage Tree Moth είναι ένα εδώδιμο έντομο που καταναλώνεται συχνά από ανθρώπους στην Αφρική, λόγω του μεγάλου μεγέθους της και της θρεπτικής της αξίας, θεωρείται οικονομικά σημαντική σε αρκετές περιοχές.

- Ποιoς Κρίστοφερ Νόλαν; Η ελληνική απάντηση στην «Οδύσσεια» έρχεται από την Ίννα Ιννάκι
- Αυτό είναι το αντικείμενο που κλέβουν περισσότερο οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία – 80.000 εξαφανίζονται κάθε χρόνο
- Η «αραβική μέθοδος» που δροσίζει το σπίτι χωρίς κλιματιστικό - Το παλιό κόλπο από το Μαρόκο που επιστρέφει λόγω καύσωνα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Μία μπάλα ποδοσφαίρου γίνεται σύμβολο ελπίδας για τους πρόσφυγες στο Τσαντ: Πώς ο αθλητισμός βοηθά να επουλωθούν οι πληγές του πολέμου
- Θέλουν να σκάψουν κανάλι 2.400 χλμ. στην Αφρική για να σώσουν μια λίμνη που πεθαίνει
- Αποθέωση σε πανηγύρι στις Σέρρες: Ιερέας τραγούδησε Τσιτσάνη και ένας άλλος χόρεψε ζεϊμπέκικο (vid)