Νευροεπιστήμονας αποκαλύπτει: «Επικοινωνώ με τον νεκρό σύζυγό μου» – Η ιστορία που συγκλονίζει
Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Όμως, η νευροεπιστήμονας Δρ. Tara Swart ισχυρίζεται ότι έχει βρει τρόπο να επικοινωνεί με τον αδικοχαμένο σύζυγό της, Robin – και μάλιστα σε καθημερινή βάση.
Μιλώντας στο podcast Diary of a CEO, η επιστήμονας περιέγραψε πως, μετά τον θάνατό του, άρχισε να παρατηρεί σημάδια που ερμήνευε ως μηνύματά του: «Έβλεπα συνεχώς κοκκινολαίμηδες στον κήπο μου, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ».
Το Ανατριχιαστικό Βίωμα
Ένα βράδυ, η Δρ. Swart ισχυρίζεται πως ένιωσε ένα δυνατό χτύπημα στον ώμο και ξύπνησε για να δει μια αχνή φιγούρα δίπλα στο κρεβάτι της, που σταδιακά πήρε μορφή και έμοιαζε με τον Robin. «Ήμουν αποσβολωμένη… και μετά άρχισε να διαλύεται από πάνω προς τα κάτω», περιγράφει.
Σημάδια και Μηνύματα
Η επιστήμονας λέει ότι ζητάει συγκεκριμένα σημάδια – όπως η εικόνα ενός φοίνικα – και λίγο αργότερα τα βλέπει γύρω της. Σε άλλες περιπτώσεις, λαμβάνει απευθείας «μηνύματα στο μυαλό της», που όπως υποστηρίζει, δεν προέρχονται από τη δική της σκέψη.
Παρά τον σκεπτικισμό του παρουσιαστή, η ίδια επιμένει: «Είμαι νευροεπιστήμονας, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στη μελέτη του εγκεφάλου και της συνείδησης. Αν είναι δυνατόν να επικοινωνήσεις με κάποιον που έχει φύγει, γιατί να μην το κάνω εγώ;».
Επιστήμη ή Κάτι Περισσότερο;
Η υπόθεσή της ανοίγει ξανά τη συζήτηση γύρω από τα όρια της επιστήμης, της συνείδησης και του ανεξήγητου. Είναι άραγε τα σημάδια απλώς συμπτώσεις και επιβεβαιωτική προκατάληψη, ή υπάρχει κάτι που η επιστήμη ακόμα δεν έχει ερμηνεύσει;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Βράζουν» οι θάλασσες στην Ευρώπη: Ό,τι συμβαίνει εκεί προκαλεί ακραία φαινόμενα στην ξηρά
- Συνταξιούχος πέταξε σε λάθος κάδο σκουπιδιών μπουκάλι και προτίμησε να πάει φυλακή: «Έχω χρόνο»
- «Δεν ένιωθα τα πόδια μου»: Υπάλληλος του γαλλικού υπουργείου έριχνε διουρητικά στον καφέ υποψηφίων και τις έβλεπε να υποφέρουν