Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Δήμου Κασσάνδρας για το δυστύχημα στη Χαλκιδική (vid)
Το μπαλάκι στο υπουργείο Ανάπτυξης πετάει η δήμαρχος Κασσάνδρας σχετικά με την άδεια του λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος, όταν το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει με τον αδερφό του έσπασε και ξαφνικά βρέθηκε στο έδαφος με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα.
«Δεν δίνεται άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ από τον δήμο», διευκρίνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και συμπλήρωσε: «Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness» επισημαίνοντας ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από κει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο Δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον μπουν τα πρόστιμα, συμπλήρωσε η κ. Χαλκιά, μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου.
«Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ο Δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ» επανέλαβε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Πώς η κουλτούρα του καφέ υπερνικά τους περιορισμούς των μουλάδων στο Ιράν: Τα καφέ στην Τεχεράνη γεμίζουν από γυναίκες χωρίς μαντήλες αλλά και… αλκοόλ
- Βαγγέλης Τσάπας: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του Basket-Gate
- Pizza Fun: «Ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί σύγχυση στον υπολογισμό του τζίρου» - Η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας