Από την Αλβανία μέχρι την Σητεία: Οι 5 πιο υποτιμημένες καλοκαιρινές εμπειρίες στην Ευρώπη

Επιμέλεια: Newsroom
Από την Αλβανία μέχρι την Σητεία: Οι 5 πιο υποτιμημένες καλοκαιρινές εμπειρίες στην Ευρώπη
Το Time Out προσφέρει μερικές πολύ καλές ιδέες για καλοκαιρινά ταξίδια και εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για αυτούς που δεν την «παλεύουν» με τις πολυσύχναστες ακτές και τις πολυσύχναστες πόλεις.

Αν ψάχνετε για κρυμμένους «θησαυρούς» μακριά από την τρελή πολυκοσμία για τις καλοκαιρινές διακοπές, τότε σας έχουμε τη λύση. Συγκεκριμένα, σας παρουσιάζουμε τη λίστα του Time Out με τις «5 υποτιμημένες ευρωπαϊκές προτάσεις για τα καλοκαιρινά ταξίδια του 2024», που βασίζεται στις εμπειρίες και τις γνώσεις της παγκόσμιας συντακτικής ομάδας του Time Out.

Η λίστα περιλαμβάνει μια βόλτα για παγωτό στην Κοπεγχάγη, μια βαρκάδα στην Κροατία, μια πεζοπορία στην Σητεία και μια εξερεύνηση στην Αλβανία.

Η Grace Beard, ταξιδιωτική συντάκτρια του Time Out, δήλωσε: «Σε όλους μας αρέσουν οι διακοπές στην Ευρώπη, οι οποίες περιλαμβάνουν μεγάλες και τεμπέλικες ημέρες στη λιακάδα της Μεσογείου. Σε όλους μας, επίσης, αρέσει να περνάμε το βράδυ μας παρακολουθώντας τον κόσμο στα τοπικά μπαρ - αλλά η πραγματικότητα είναι συχνά λιγότερο ρομαντική, με τον υπερτουρισμό, τις υψηλές τιμές και τις καυτές θερμοκρασίες να καταστρέφουν πολλές φαντασιώσεις του «ευρωκαλοκαιριού». Για αυτό το λόγο φτιάξαμε αυτόν τον κατάλογο... Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια υποτιμημένα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε».

Ακολουθούν οι προτάσεις του Time Out:

Γίνετε βοσκός για μια εβδομάδα στα Πυρηναία

Ο Stuart Butler του Time Out περιγράφει τα Πυρηναία όρη ως «μια υπέροχα παρθένα ράχη κορυφών που χωρίζει τη Γαλλία από την Ισπανία».

Ακόμα καλύτερα, η περιοχή έχει πρόσφατα υποστεί μια «αναβίωση» του τοπικού τρόπου ζωής, με πολλούς βοσκούς των Πυρηναίων να καλωσορίζουν τους επισκέπτες για να περάσουν χρόνο μαζί τους, λέει ο Stuart.

Πλοηγηθείτε στα άγνωστά νησιά της Κροατίας

Μακριά από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κροατίας, όπως το Brac και το Hvar, βρίσκεται «ένα σύμπλεγμα από ελάχιστα γνωστά νησιά», προσβάσιμα μέσω της νέας γραμμής 401 του πλοίου Jadrolinija, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το Ζαντάρ.

Έτσι λέει ο Peterjon Cresswell του Time Out, ο οποίος συνιστά ιδιαίτερα τα νησιά Ist, Olib, Silba και Premuda.

Κάντε μια βόλτα με παγωτά στην Κοπεγχάγη

«Η βόλτα του παγωτού στην Κοπεγχάγη, όπως και το καλοκαίρι σε αυτή την όμορφη πόλη, είναι μια υποτιμημένη απόλαυση», λέει η Laura Hall του Time Out.

Περιήγηση στις αποθήκες του Ψυχρού Πολέμου στην Αλβανία

Η Αλβανία φιλοξενεί περίπου 170.000 αποθήκες του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με τον Butler..

'Η επίσκεψη σε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά θα σας οδηγήσει σε μια περιπέτεια τύπου Ιντιάνα Τζόουνς και στις τέσσερις γωνιές της χώρας', λέει.

Πεζοπορία στο νέο Γεωπάρκο της Σητείας

Το Γεωπάρκο Σητείας βρίσκεται στο σπάνια επισκέψιμο ανατολικό μισό της Κρήτης αποκαλύπτει η Heidi Fuller-Love του Time Out, και μπορείτε να φτάσετε σε αυτό με 40 λεπτά με το λεωφορείο από την πόλη της Σητείας.

Η ίδια συνεχίζει: «Είναι το σπίτι αμέτρητων απειλούμενων ειδών χλωρίδας και πανίδας - είδα ένα σωρό γύπες να πετάγονται χαμηλά από πάνω μου καθώς σκαρφάλωνα από το φαράγγι των Νεκρών της Ζάκρου, που ονομάζεται έτσι επειδή οι Μινωίτες χρησιμοποιούσαν κάποτε την κυψέλη των σπηλαίων που σφηνώνουν στους γύρω βράχους ως νεκροταφείο».