Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» με μπόρες και καταιγίδες: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει (vid)

Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» με μπόρες και καταιγίδες: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει (vid)
Αλλάζει και πάλι το καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου (25/5) με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Για μια ακόμα φορά το σκηνικό του καιρού αλλάζει, με την εισβολή της «ψυχρής λίμνης» να φέρνει βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα έντονες το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo, η ψυχρή λίμνη, η ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα επηρεάσει την χώρα μας.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα είναι ισχυρότερα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 25/05 έως το βράδυ της Κυριακής 26/05 κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των ηπειρωτικών, στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 25.05 προς Κυριακή 26.05 καθώς και το πρωί της Κυριακής 26.05 και θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση από το μεσημέρι της Κυριακής 26.05.

Στους παραπάνω χάρτες ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 25.05 και το μεσημέρι της Κυριακής 26.05.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στα πελάγη θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι την Κυριακή 26/05 στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ.