Η ανατριχιαστική ιστορία της πραγματικής «Annabelle»: Ο αγιασμός και οι προσευχές (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η ανατριχιαστική ιστορία της πραγματικής «Annabelle»: Ο αγιασμός και οι προσευχές (vid)
Η προέλευση της πραγματικής κούκλας Annabelle χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970, όταν μια φαινομενικά αθώα αγορά πυροδότησε μια αλυσίδα ανεξήγητων γεγονότων.

Στο βασίλειο του υπερφυσικού, όπου οι σκιές χορεύουν με αόρατες οντότητες και ο φόβος παραμονεύει στις γωνίες του μυαλού, λίγες ιστορίες αιχμαλωτίζουν και τρομάζουν τόσο βαθιά όσο αυτή της Annabelle. Έγινε διάσημη από τη σειρά ταινιών Conjuring, η Annabelle ξεπέρασε την μεγάλη οθόνη και έγινε ένα σύμβολο τρόμου, με την απόκοσμη παρουσία της να έχει χαραχτεί στη συλλογική συνείδηση.

Ωστόσο, πίσω από τη χολιγουντιανή βιτρίνα κρύβεται μια ανατριχιαστική αληθινή ιστορία, που θολώνει τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και εφιάλτη. Η προέλευση της πραγματικής κούκλας Annabelle χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970, όταν μια φαινομενικά αθώα αγορά πυροδότησε μια αλυσίδα ανεξήγητων γεγονότων.

Στην Αμερική της δεκαετίας του 1970, μια μητέρα αγόρασε μια vintage κούκλα Raggedy Ann με το όνομα Annabelle ως δώρο γενεθλίων για την κόρη της, Donna, φοιτήτρια νοσοκόμα που ζούσε με τη συγκάτοικό της, Angie. Αρχικά καλοήθης, η κούκλα σύντομα άρχισε να επιδεικνύει ανησυχητική συμπεριφορά, μετακινούμενη μυστηριωδώς στο διαμέρισμα και αφήνοντας αινιγματικά μηνύματα σε χαρτί περγαμηνής.

Καθώς τα περιστατικά κλιμακώνονταν, η Donna και η Angie ζήτησαν τη βοήθεια ενός μέντιουμ, το οποίο τους αποκάλυψε μια ανησυχητική αλήθεια: η Annabelle πιστεύεται ότι κατοικείται από το πνεύμα ενός νεκρού κοριτσιού που ονομάζεται Annabelle Higgins. Παρά τους ενδοιασμούς τους, η Donna και η Άντζι επέτρεψαν στην κούκλα να παραμείνει, αγνοώντας την κακόβουλη δύναμη που καραδοκούσε μέσα της.

Τα γεγονότα πήραν τρομακτική τροπή όταν η Annabelle φέρεται να επιτέθηκε στον φίλο της Ντόνα, αφήνοντας σημάδια από νύχια στο στήθος του και προκαλώντας φόβο σε όσους την αντιμετώπιζαν.

Οι Warrens, γνωστοί για την εμπειρία τους στον αποκρυφισμό, συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι η Annabelle δεν στοιχειωνόταν από ένα απλό φάντασμα, αλλά φιλοξενούσε κάτι πολύ πιο δυσοίωνο: μια δαιμονική παρουσία που προσπαθούσε να καταλάβει την ψυχή της Donna. Αποφασισμένοι να εξουδετερώσουν την απειλή, πραγματοποίησαν εξορκισμό στην κούκλα, μια οδυνηρή δοκιμασία γεμάτη κινδύνους.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο σπίτι, οι Warrens αντιμετώπισαν μια σειρά ανεξήγητων δυσλειτουργιών, η κάθε μία φαινομενικά ενορχηστρωμένη από την κακόβουλη δύναμη μέσα στην Annabelle. Μόνο με την παρέμβαση του αγιασμού και της προσευχής κατάφεραν να υποτάξουν προσωρινά τη δαιμονική επιρροή, αναδεικνύοντας τον σοβαρό κίνδυνο που εγκυμονούσε η κούκλα.