«Το κρυμμένο διαμάντι της Ελλάδας»: Το ελληνικό νησί που έχει «μαγέψει» τους Βρετανούς (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Το κρυμμένο διαμάντι της Ελλάδας»: Το ελληνικό νησί που έχει «μαγέψει» τους Βρετανούς (vid)
Το ελληνικό νησί που φέτος κάνει την έκπληξη και θα επισκεφτούν εκατοντάδες Βρετανοί είναι η Αλόννησος, αυτό το πανέμορφο νησί των Σποράδων με τις εκπληκτικές παραλίες.

Η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στη διεθνή τουριστική αγορά. Στη δυτική πλευρά του Αιγαίου, στην άκρη των Σποράδων, υπάρχει η Αλόννησος, για να σας συνεπάρει με την ανεπιτήδευτη γοητεία της. Μοιάζει σαν να κόπηκε από τα πλευρά του Πηλίου και να αφέθηκε στο Αιγαίο να αρμενίζει. Καταπράσινη και γοητευτική η Αλόννησος είναι από εκείνα τα ελληνικά νησιά που σας χαρίζει απλόχερα διακοπές χαλάρωσης και χίλιες εικόνες ομορφιάς.

Ένας αληθινός τόπος αναψυχής είναι η Αλόννησος, όπου οι αισθήσεις γίνονται ένα με τη φύση. Σε αυτό το νησί θα γίνετε σίγουρα φυσιολάτρης, θα λαχταρήσετε να γίνετε περιπατητής, θα απολαύσετε διακοπές με ταίρι τη φύση.

Η αρθρογράφος Donna Smiley που κάνει το αφιέρωμα στη Sun κάνει λόγο για το πιο ήσυχο κατοικημένο νησί, με πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκων.

«Οι παραλίες της Αλοννήσου είναι από τις καθαρότερες στον κόσμο και χαίρομαι να εντοπίζω όστρακα και αχινούς καθώς κολυμπάω με αναπνευστήρα στη βοτσαλωτή άμμο της παραλίας του Αγίου Δημητρίου... Στο νησί, η εξερεύνηση ξεκινά από την πόρτα σας. Ξεκινάω με μια σχετικά εύκολη πεζοπορία 45 λεπτών προς το χωριό Πατητήρι, σε ένα λιθόστρωτο μονοπάτι που κάποτε ήταν μονοπάτι για γαϊδούρια, και ρουφάω τη μυρωδιά της ρίγανης, του θυμαριού και του πεύκου καθώς προχωρώ. Αφού μου άνοιξε σύντομα η όρεξη, επισκέπτομαι το γραφικό ψαροχώρι Στενή Βάλα, μια γραφική διαδρομή 30 λεπτών με το αυτοκίνητο, για μεσημεριανό γεύμα στο Tassia's Cooking - ένα παραδοσιακό εστιατόριο με θαλασσινά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Την επόμενη μέρα, η περιπλάνηση στα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια της Χώρας, ενός όμορφου χωριού που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο, αποτελεί ένα υπέροχο πρωινό. Τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του λόφου προσφέρουν καταπληκτική θέα στη Σκόπελο και το Αιγαίο» αναφέρει αρχικά η Αγγλίδα δημοσιογράφος.

«Την τελευταία μου μέρα, επιβιβάζομαι σε μια ψαρόβαρκα με τον καπετάνιο Γιώργο, ο οποίος μας πηγαίνει στο νησί Περιστέρα, όπου βόσκουν κατσίκες και ένα μισοβυθισμένο ναυάγιο βρίσκεται στην ακτή.

Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στη Γαλάζια Σπηλιά για φωτογραφίες. Το νερό είναι τόσο καθαρό, που τα γύρω βράχια δημιουργούν εκπληκτικές αντανακλάσεις - πριν κάνουμε μια στάση για να κατασκοπεύσουμε τον κόκκινο βράχο στην παραλία Κοκκινόκαστρο, και στη συνέχεια κρουαζιέρα στην αμμώδη παραλία της Χρυσής Μηλιάς, στην οποία δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα.

Στο πλοίο της επιστροφής για τη Σκιάθο, για την πτήση της επιστροφής μου, δελφίνια πηδούν δίπλα στο πλοίο και ήδη έχει αρχίσει η μελαγχολία και η σκέψη ότι θα αφήσω ένα τόσο ιδιαίτερο και παρθένο μέρος» καταλήγει.