Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Γιατί ο δράστης λέει ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα, συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Γιατί ο δράστης λέει ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα, συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα (vid)
Ο 39χρονος δράστης δεν έχει πει τίποτα για την κοπέλα, υποστηρίζει ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα και δεν θυμάται τίποτα.

Μια ακόμα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα μας και μάλιστα συνέβη έξω από το αστυνομικό τμήμα με τους αστυνομικούς να μην κάνουν τίποτα για να το σταματήσουν.

Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης, αφού μια ακόμα γυναίκα έχασε την ζωή της από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, αλλά αυτή τη φορά έξω από αστυνομικό τμήμα με τους αστυνομικούς να την αφήνουν να πεθάνει αβοήθητη.

Τι υποστηρίζει ο δράστης

Ο 39χρονος δράστης δεν έχει πει τίποτα για την κοπέλα, υποστηρίζει ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα και δεν θυμάται τίποτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του Star, ο φάκελός του δεν έχει παραδοθεί ολόκληρος και λείπουν βασικά έγγραφα.

Γιατί λέει πως έχει ψυχιατρικά προβλήματα

Ο βασικός λόγος που κάποιος μπορεί να θέλει να επικαλεστεί ψυχιατρικά προβλήματα στο πλαίσιο της υπερασπιστικής «γραμμής«, είναι για να μειώσει την ποινή του και στην συγκεκριμένη υπόθεση, να «σπάσει» τα ισόβια.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η κράτηση στο ψυχιατρείο διαφέρει πολύ από την κράτηση σε μια φυλακή, καθώς πρόκειται για νοσοκομείο και στα κελιά είναι το πολύ 2 άτομα ενώ ο αριθμός των κρατουμένων είναι σαφώς μικρότερος.

Όπως αναφέρθηκε στο ίδιο ρεπορτάζ οι ψυχίατροι που θα τον εξετάσουν αναμένεται να τον περάσουν από «κόσκινο», για να διαπιστώσουν αν προσποιείται.

Σύμφωνα με το Star, ο 39χρονος οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό και από εκεί αναμένεται να πάει στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπως επιθυμεί και ο ίδιος.

Σοκάρουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές της κοπέλας

Το 28χρονο θύμα είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια και προστασία, ωστόσο οι αστυνομικοί την προέτρεψαν να καλέσει την Άμεση Δράση.

Επικοινώνησε με την Άμεση Δράση, ζητώντας περιπολικό να την επιστρέψει σπίτι της επειδή φοβόταν ότι ο πρώην σύντροφός της θα της ασκήσει βία, με τον αστυνομικό στη άλλη γραμμή του τηλεφώνου να της απαντά πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί» και να σημειώνει... χαλαρά ό,τι του έλεγε.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η 28χρονη έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του 39χρονου δράστη, λίγα μέτρα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Οι διάλογοι

Στην εκπομπή του Mega «Live News» προβλήθηκαν ηχητικά ντοκουμέντα από τον διάλογο της φαρμακοποιού που βρέθηκε στο σημείο.

Φαρμακοποιός: Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Δεν έχει σφυγμό;
Φαρμακοποιός: Ναι.
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Πέθανε;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Γάζα αιμοστατική θέλουμε.
Αστυνομικός: Ο άλλος είναι ζωντανός ακόμα.
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Αφού δεν έχει, πέθανε;
Αστυνομικός: Γάζα αιμοστατική.
Φαρμακοποιός: Και να υπάρχει είναι τόσο αδύναμο. Έχει χάσει πάρα πολύ αίμα, δεν βλέπεις;

(Ακούγεται το κλάμα της αξιωματικού υπηρεσίας)

Στο δεύτερο ηχητικό ακούγεται ο φύλακας να δίνει τις πρώτες εξηγήσεις στους συναδέλφους του που φτάνουν από την Άμεση Δράση.

Αστυνομικός: Ήταν μέσα σε αυτό το μαγαζί;
Φύλακας: Όχι, όχι. Στο τμήμα είχαν πάει.
Αστυνομικός: Είχαν ανέβει επάνω;
Φύλακας: Είχαν ανέβει πιο νωρίς. Και μετά κατέβηκαν εδώ.
Αστυνομικός: Εδώ μπροστά;
Φύλακας: Εδώ εξω. Και ξαφνικά βλέπω το άλλο το παιδί…
Αστυνομικός: Μιλάει;
Φύλακας: Ε;
Αστυνομικός: Το παιδί που μίλαγε;
Φύλακας: Το άλλο το παιδί, πού είναι το παιδί;
Αστυνομικός: Τον πήρανε επάνω.
Φύλακας: Πριν καταλάβουμε το είχε γίνει… Κάτι είχε μαχαίρι, τι έχει…
Αστυνομικός: Το παιδί το πήρατε πάνω τον μάρτυρα;