Ο χειρότερος εφιάλτης: Τεράστιος αρουραίος πετάχτηκε από την λεκάνη, δάγκωσε ηλικιωμένο και τον έστειλε στη ΜΕΘ

Επιμέλεια: Newsroom
Ο χειρότερος εφιάλτης: Τεράστιος αρουραίος πετάχτηκε από την λεκάνη, δάγκωσε ηλικιωμένο και τον έστειλε στη ΜΕΘ
Ένα τρωκτικό των υπονόμων έστειλε έναν Καναδό στο νοσοκομείο με οργανική ανεπάρκεια και σηψαιμία αφού βύθισε τα δόντια του στο χέρι του.

Σε μια ασυνήθιστη νέα ιατρική περίπτωση, ένας άνδρας στον Καναδά νοσηλεύτηκε με σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη αφού τον δάγκωσε ένας αρουραίος που παραμόνευε στην τουαλέτα του.

Ο 76χρονος επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου στο Μοντρεάλ του Κεμπέκ, αφού συνάντησε έναν αρουραίο στη λεκάνη της τουαλέτας του. Προσπαθούσε να απομακρύνει το τρωκτικό, αλλά το τρωκτικό δάγκωσε δύο από τα δάχτυλά του.

Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, οι γιατροί του έδωσαν βασική φροντίδα για τα τραύματα, καθώς και ισχυρή δόση τετάνου.

Ωστόσο, περίπου 18 ημέρες αργότερα, ο άνδρας επέστρεψε στο νοσοκομείο έχοντας πυρετό, πονοκεφάλους και κοιλιακό πόνο. Μέχρι τότε, αν και οι πληγές στα δάχτυλά του είχαν ως επί το πλείστον επουλωθεί, η αρτηριακή πίεση του άνδρα ήταν χαμηλή και η καρδιά του χτυπούσε πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με το livescience.com, οι αρχικές εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι τα νεφρά του ασθενούς είχαν υποστεί βλάβη και ότι το αίμα του είχε χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων - τα θραύσματα των κυττάρων που σχηματίζουν θρόμβους για την πρόληψη ή τη διακοπή της αιμορραγίας. Οι γιατροί τον εισήγαγαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς παρουσίαζε σημάδια πολυοργανικής δυσλειτουργίας και σήψης, ένα επικίνδυνο φαινόμενο κατά το οποίο μια λοίμωξη στέλνει το ανοσοποιητικό σύστημα σε υπερδιέγερση.

Για να αποκαλύψουν την αιτία της ασθένειας του άνδρα, οι γιατροί πήραν και ανέλυσαν δείγματα αίματος και ούρων. Αυτά αποκάλυψαν ότι έπασχε από μια μολυσματική ασθένεια που ονομάζεται λεπτοσπείρωση.

Η λεπτοσπείρωση, που ονομάζεται επίσης νόσος του Weil, προκαλείται από βακτήρια του γένους Leptospira. Σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η πιο συχνή λοίμωξη που προκαλείται από μικρόβια που μεταδίδονται μεταξύ ζώων και ανθρώπων.