Κυριαρχεί η Ελλάδα στις πιο γαλάζιες θάλασσες του κόσμου: Η πρωτιά στην Αλβανία (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κυριαρχεί η Ελλάδα στις πιο γαλάζιες θάλασσες του κόσμου: Η πρωτιά στην Αλβανία (vid)
Εννέα από τις δέκα πιο γαλάζιες θάλασσες στον κόσμο βρίσκονται στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω τροπικούς προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες.

Την κατάταξη των θαλασσών με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο, έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ενοικίασης βίλας CV Villas.

Η Ελλάδα κυριαρχεί στον κατάλογο των παραλιών με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο, με ένα κρυφό στολίδι στην Αλβανία κατέκτησε την πρώτη θέση.

Η παραλία Pasqyra, περίπου 13 λεπτά μακριά από το γνωστό θέρετρο Sarandë, κέρδισε τις μαγικές παραλίες Bondi Beach, Bora Bora ακόμη και τις Μαλδίβες για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Η συγκεκριμένη παραλία έχει το παρατσούκλι "Mirror Beach", χάρη στα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά της, τα οποία επισκέπτες και ντόπιοι λένε ότι έχουν μια «μαγική» εικόνα.

Από την άλλη, η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη, την τρίτη, την πέμπτη, την έβδομη και την ένατη θέση, ενώ κατέχει επτά θέσεις στην καλύτερη 30άδα, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα.

1

Συγκεκριμένα, στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η απέραντη αμμώδης παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη. Στην τρίτη θέση είναι η Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Στην έκτη θέση βρίσκεται η παραλία Βούλισμα στην Κρήτη, στον δεύτερο κόλπο του Ίστρου στον Άγιο Νικόλαο, η οποία είναι γνωστή και ως "Χρυσή Άμμος". Στην 7η θέση βρίσκεται η παραλία Φωκί (ή Φώκι) στην Κεφαλονιά, σε μιρκή απόσταση από το Φισκάρδο.

Στην 9η θέση ανέβηκε ο Ομπρός Γιαλός ή (Ομπροσγιαλός), στην Κρήτη, στον Νομό Χανίων. Πρόκειται για έναν βραχώδη κόλπο με καταγάλανα, βαθιά νερά.