Γαλλία: Φόβοι για νέο Μπατακλάν, με ύψιστο συναγερμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γαλλία: Φόβοι για νέο Μπατακλάν, με ύψιστο συναγερμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι (vid)
H Πολωνία θα στείλει στρατιώτες στη Γαλλία για να προστατεύσουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τους επισκέπτες, τους αθλητές και τις εγκαταστάσεις.

Τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι, ο αρχηγός του γαλλικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων ήταν επίσκεψη στην Πολωνία και μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι η Πολωνία θα στείλει στρατιώτες στη Γαλλία για να προστατεύσουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τις εγκαταστάσεις και κυρίως μαζί με σκυλιά ανιχνευτές.

Κάτι τέτοιο δείχνει ότι το πόσο έντονες είναι οι ανησυχίες αυτή τη στιγμή για ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι είχε συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, εσωτερικού και εξωτερικού και φέρονται αυτές οι υπηρεσίες να συνιστούν στον υπουργό να περάσουν στο σχέδιο Β, δηλαδή να μη γίνει τελετή έναρξης στο Σηκουάνα, αλλά να γίνει μέσα σε ένα στάδιο, πιθανότατα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συνάντηση είναι ακριβώς γι’ αυτό για να αναλύσουν τι έγινε στη Μόσχα και αν αυτό μπορεί να επαναληφθεί στην Γαλλία. Όλοι θυμούνται πολύ καλά τι έγινε το 2015 με τις επιθέσεις στο Μπατακλάν και, μάλιστα, φοβούνται στη Γαλλία κάτι ανάλογο.