Χαρτιά, αλκοόλ και όργια: Το ξενοδοχείο που λάτρευε ο Σαντάμ Χουσεΐν και έγινε συνώνυμο της ακολασίας (vid)

Χαρτιά, αλκοόλ και όργια: Το ξενοδοχείο που λάτρευε ο Σαντάμ Χουσεΐν και έγινε συνώνυμο της ακολασίας (vid)
Ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο με... πρόστυχο παρελθόν που κάποτε φημιζόταν για τα σκάνδαλα και τις ακολασίες του έχει αφεθεί στη τύχη του εδώ και 35 χρόνια.

Το καλοκαίρι του 1972, το ξενοδοχείο Haludovo Palace Hotel στο Krk της Κροατίας άνοιξε τις πόρτες του στους πιο πλούσιους της Δύσης. Οι «καυτές» οικοδέσποινες σέρβιραν ατελείωτες ποσότητες σαμπάνιας, χαβιαριού και αστακών στους επισκέπτες που έκαναν ηλιοθεραπεία στο τεράστιο παλάτι των Βαλκανίων. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του, που είχε παράλληλα και το γνωστό περιοδικό "Penthouse" έριξε πάνω 45 εκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο θέρετρο.

Αλλά ένα χρόνο αργότερα και υποφέροντας από την έλλειψη ξένων επισκεπτών, αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το Haludovo Palace Hotel περιόρισε τις... υπερβολές του και συνέχισε να φιλοξενεί επισκέπτες μέχρι να ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος το 1991. Η κυβέρνηση αποφάσισε τότε να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το θέρετρο για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες του πολέμου. Τα επόμενα χρόνια, έχοντας χάσει τόσο τη χλιδή του, όσο και την φύλαξη του, το ξενοδοχείο αποτέλεσε το νούμερα ένα στόχο των ληστών, οι οποίοι έκλεψαν μέχρι και την τελευταία συσκευή. Έτσι, έμειναν μόνο τα ντουβάρια.

pisina

Ενώ τα θεμέλια του ξενοδοχείου είναι ακόμη άθικτα, δεν υπάρχουν σχέδια για την ανάπλαση του. Αυτό που τη δεκαετία του 70' και του 80' αποτελούσε μια υπερπολυτελής απόδραση, είναι τώρα ένα απόκοσμο «κέλυφος» ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου.

Τι ήταν αυτό που έκανε όμως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τόσο γνωστό;

Λοιπόν, το ξενοδοχείο άνηκε στον πάμπλουτο Αμερικάνο βαρόνο του πορνό, Μπομπ Γκουτσιόνε. Τότε ήταν ένα πολυτελές θέρετρο γνωστό για τη φιλοξενία πρόστυχων πάρτι.

Ακριβά ντυμένες οικοδέσποινες με κορσέδες που αποκαλούνταν "Penthouse Pets" περιφέρονταν περιμένοντας τους καλεσμένους, ενώ μέχρι και η πισίνα ήταν κάποτε γεμάτη με σαμπάνια. Σύμφωνα με το Balkan Insight, οι επισκέπτες πιστεύεται ότι έτρωγαν 100 κιλά αστακό και 11 κιλά χαβιάρι κάθε μέρα, σε συνδυασμό με εκατοντάδες μπουκάλια σαμπάνιας...

Παρά το γεγονός ότι η χώρα ήταν κομμουνιστική εκείνη την εποχή, οι ξένοι επισκέπτες συνέρρεαν στο ξενοδοχείο για να διασκεδάσουν, να πιουν και να τζογάρουν.

Είχε λαμπερούς πολυελαίους, κοκτέιλ μπαρ δίπλα στην πισίνα, αίθουσα μπόουλινγκ και τεράστιες αίθουσες για συζήτηση. Είχε επίσης 17 γήπεδα τένις, ένα γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου και μίνι γκολφ, καθώς και κέντρα θαλάσσιου σκι, αλεξίπτωτου πλαγιάς και καταδύσεων.

Παρά τη δημοτικότητά του, το όνειρο του Μπομπ για έναν επίγειο παράδεισο δεν είχε μεγάλη διάρκεια και το ξενοδοχείο χρεοκόπησε μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του. Μάλιστα, πριν κλείσει, ο χώρος ήταν αγαπημένο θέρετρο του εκλιπόντος ιρακινού δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν.

Σήμερα, τα ερείπια έχουν γίνει ένα δημοφιλές μέρος για τους τουρίστες που αναζητούν εγκαταλελειμμένα μέρη με ίντριγκα και ιστορία από πίσω τους. Σπασμένα γυαλιά και φθαρμένα γκράφιτι γεμίζουν τώρα το κτίριο. Το δάπεδο της κεντρικής αίθουσας είναι καλυμμένο με συντρίμμια και η πισίνα είναι τώρα ένας βρώμικος βυθισμένος λάκκος.