Κύκλωμα πορνείας με ανήλικες: «Εγκέφαλος» η 25χρονη, ταρίφες έως 400 ευρώ και πληρωμές με... κόκα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κύκλωμα πορνείας με ανήλικες: «Εγκέφαλος» η 25χρονη, ταρίφες έως 400 ευρώ και πληρωμές με... κόκα (vid)
Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες από τη δράση του κυκλώματος μαστροπείας που εξαρθρώθηκε σήμερα και, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εκμεταλλεύονταν επτά ανήλικα κορίτσια εξωθώντας τα στην πορνεία.

Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για το κύκλωμα που εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία. Οι συλλήψεις πλέον έφτασαν τις έξι από τις τέσσερις που αρχικά είχε ανακοινώσει η Αστυνομία. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 55 και 36 ετών, που κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Ένας τυχαίος έλεγχος μιας 21χρονης στο Instagram της 16χρονης αδερφής της ήταν η αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του κυκλώματος μαστροπών που εξέδιδε ανήλικες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για την υπόθεση με το κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων, στην οποία μία 25χρονη φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος», συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων, δύο ημεδαποί ηλικίας 55 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στο Mega και στάθηκε στο γεγονός εάν η εξάρθρωση του κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, συσχετίζεται με αντίστοιχη, παλαιότερη εγκληματική οργάνωση με κοινό παρονομαστή.

«Στις δύο υποθέσεις υπάρχουν κοινά θύματα. Μέχρι στιγμής, η έρευνα της υπηρεσίας που χειρίστηκε τις δύο υποθέσεις, βλέπει κοινά θύματα.

«Φυσικά, η έρευνα η δική μας θα συνεχιστεί για να εξεταστεί εάν πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία, δύο διαφορετικές ομάδες που συνεργάζονταν με τον ίδιο σκοπό» είπε η κα. Δημογλίδου για το κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων.

«Δεν προκύπτει συνεργασία στις συγκεκριμένες υποθέσεις ως προς το αδίκημα της μαστροπείας. Επτά θύματα έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά η έρευνα συνεχίζεται τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων όσο και των θυμάτων» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Οι τιμές

Τα χρήματα για το κάθε ραντεβού κυμαίνονταν συνήθως από 200 έως 400 ευρώ. Με την 25χρονη να παίρνει από 50 έως 100 ευρώ για το κάθε ραντεβού. Εκτός από τις 2 προαγωγούς, έχουν συλληφθεί και 2 άντρες που μετέφεραν τις ανήλικες στα ραντεβού. Πάντως, είναι χαρακτηριστικά ότι κάποιοι πελάτες έδιναν ως αμοιβή στα κορίτσια κοκαΐνη.