Η αστυνομία έψαχνε serial killer για δολοφονίες και βιασμούς παιδιών και εκείνος πήγε σε τηλεπαιχνίδι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η αστυνομία έψαχνε serial killer για δολοφονίες και βιασμούς παιδιών και εκείνος πήγε σε τηλεπαιχνίδι (vid)
Ένας serial killer τον οποίο η αστυνομία αναζητούσε χρόνια για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών, εμφανίστηκε να συμμετέχει σε τηλεπαιχνίδι.

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με την είδηση ότι ο serial killer που αναζητούσαν χρόνια οι αρχές για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών, εμφανίστηκε με θράσος σε γνωστό τηλεπαιχνίδι.

Ο François Vérove ήταν καταζητούμενος για περισσότερο από 30 χρόνια, όταν το 2019 εμφανίστηκε στην εκπομπή «Tout le monde veut prendre sa place».

Ο «Le Grele» ή «ο άντρας με τα σημάδια» όπως τον βάφτισε ο Τύπος υπήρξε διαβόητος serial killer που βίαζε και δολοφονούσε παιδιά από το 1980 έως το 1994.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2021, ο Vérove αυτοκτόνησε σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο Γκρο – Ντι Ρουά, ένα ψαροχώρι στις ακτές της Μεσογείου αφήνοντας ένα γραπτό σημείωμα όπου έλεγε στη σύζυγό του τα εξής: «Υπήρχαν στιγμές που δεν άντεχα και έπρεπε να καταστρέψω, να σπιλώσω, να σκοτώσω κάποιον αθώο».

Η αστυνομία πήρε δείγμα DNA από το σώμα του και διαπίστωσε ότι ταυτίζεται με το γενετικό προφίλ που βρέθηκε σε αρκετές από τις σκηνές εγκλήματος που είχαν διαπραχθεί από το 1980-1994.

«Δεν θα μάθουμε ποτέ όλα τα εγκλήματα που διέπραξε ο Le Grêlé», είπε ο Didier Saban, δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες. Ο Vérove συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες και έξι βιασμούς, αλλά ο Saban είπε ότι ήταν αναμφίβολα περισσότεροι και ο θάνατός του άφησε πολλές οικογένειες χωρίς απαντήσεις.

Ο Vérove ήταν χωροφύλακας πριν γίνει αστυνομικός και αργότερα συνταξιοδοτηθεί. Κλήθηκε από την αστυνομία στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 για να δώσει δείγμα DNA πέντε ημέρες αργότερα. Η σύζυγός του ανέφερε την εξαφάνισή του στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Vérove στο τηλεοπαιχνίδι του 2019 μίλησε για τη ζωή του και την επαγγελματική του καριέρα ως αστυνομικός και το κοινό τον είχε αποθεώσει για τις γνώσεις του, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ποιος ήταν στην πραγματικότητα.