Αθώωση οπαδών της ΑΕΚ: Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Αθώωση οπαδών της ΑΕΚ: Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Οι έξι οπαδοί της ΑΕΚ αντιμετώπιζαν την κατηγορία για κατοχή και χρήση βεγγαλικών – καπνογόνων σε χώρο παρακείμενο αθλητικής εγκατάστασης.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συλληφθεί από τις αρχές στον πρόσφατο αγώνα της Ένωσης απέναντι στη Λαμία για χρήση καπνογόνων έξω από το γήπεδο, αθωώθηκαν σήμερα (13/03) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Οι έξι οπαδοί είχαν συλληφθεί έξω από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα, επειδή είχαν κάνει το... λάθος να ανάψουν καπνογόνα στις γειτονικές ταράτσες από όπου παρακολουθούσαν το παιχνίδι.

Σήμερα, το Δικαστήριο τους έκρινε αθώους αποδεχόμενο τον ισχυρισμό ότι βρισκόντουσαν σε νομική πλάνη, μη γνωρίζοντας ότι απαγορεύεται η χρήση καπνογόνων ακόμη και εκτός γηπέδου, σύμφωνα και με το νέο αυστηρότατο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Τον παραπάνω ισχυρισμό κατέθεσαν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης, υπογραμμίζοντας ότι ήταν μια αυθόρμητη εκδήλωση αγάπης προς την ομάδα τους και δεν επρόκειτο για μια οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι ίδιοι στις απολογίες τους παραδέχτηκαν ότι δε γνώριζαν ότι απαγορεύεται η χρήση καπνογόνων και εκτός γηπέδου και το μόνο που ήθελαν ήταν να πανηγυρίσουν την επιτυχία της ομάδας τους χωρίς να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα, όπως και έγινε καθώς δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ή και μετά.