H σχεδόν τέλεια ταινία με βαθμολογία 100% στο Rotten Tomatoes που απορρίφθηκε από τα Όσκαρ! (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
H σχεδόν τέλεια ταινία με βαθμολογία 100% στο Rotten Tomatoes που απορρίφθηκε από τα Όσκαρ! (vid)
Στον δρόμο προς τα Όσκαρ 2024, οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για τους μεγάλους νικητές της βραδιάς έχουν ξεκινήσει, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν την τελετή παρωδία.

Κάθε χρόνο, τα Όσκαρ βραβεύουν τις καλύτερες ταινίες που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η λαμπρή τελετή δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες και σίγουρα δεν μπορεί να δώσει σε κάθε υπερπαραγωγή ένα βραβείο, καθώς μόλις 23 χρυσά αγαλματίδια είναι διαθέσιμα.

Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο εμβληματικό Dolby Theatre, το οποίο φιλοξενεί την λαμπρή εκδήλωση από το 2001.

Το Oppenheimer αναμένεται να κυριαρχήσει, με 13 υποψηφιότητες. Βέβαια φέτος υπάρχει έντονος ανταγωνισμός καθώς το Poor Things έχει συγκεντρώσει 11 υποψηφιότητές του μαζί με τις 10 που δόθηκαν στο Killers of the Flower Moon.

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων δεν άρεσε σε όλους, με ορισμένους να εξοργίζονται που δεν τιμήθηκαν οι αγαπημένες τους ταινίες. Στο Reddit, ένας χρήστης δήλωσε ότι η διαλογή ήταν «παρωδία« καθώς το The Iron Claw δεν πήρε καμία υποψηφιότητα.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που μια ταινία που έχει αποθεωθεί από τους κριτικούς δεν παίρνει βραβείο.

Πίσω στο 2018, κυκλοφόρησε μια ταινία που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να έχει το απόλυτο 100% στο Rotten Tomatoes, χωρίς ποτέ να λάβει καμία υποψηφιότητα για τα βραβεία Οσκαρ.

Το δράμα, σε σκηνοθεσία της Debra Granik, βασίζεται στο μυθιστόρημα του Peter Rock του 2009 με τίτλο My Abandonment (Η εγκατάλειψή μου), το οποίο και το ίδιο βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η ταινία είναι το «Leave No Trace» και πρωταγωνιστούν ο Ben Foster και η Thomasin McKenzie.