Γιάμαλη για σχόλια συναδέλφων της: «Είπαν ότι δεν κάνω για την δουλειά επειδή είμαι πολύ ξανθιά και χυμώδης» (vid)

Γιάμαλη για σχόλια συναδέλφων της: «Είπαν ότι δεν κάνω για την δουλειά επειδή είμαι πολύ ξανθιά και χυμώδης» (vid)
Η Αναστασία Γιάμαλη αναφέρθηκε ξανά στα σεξιστικά σχόλια που έχει ακούσει από συνεργάτες της.

Η Αναστασία Γιάμαλη μίλησε στην εκπομπής Super Κατερίνα στον Alpha και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που την θέλουν να μετακινείται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αυτό που έχει σημασία για μένα, όπως νομίζω και για κάθε δημοσιογράφο, είναι πως δεν γίνεται να αποτελεί είδηση το ποια θα είναι η επαγγελματική του στέγη αλλά το πως κάνει τη δουλειά του. Πάντα εγώ θέλω να επικεντρώνομαι στο πως οπότε στόχος και σκοπός μου είναι να κάνω τη δουλειά μου όπως την αντιλαμβάνομαι. Με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Το που είναι δευτερεύον άρα δεν υπάρχει κάποια συζήτηση» είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

«Δεν έχω καμία εικόνα για όλα αυτά που ακούγονται. Τα διαβάζω με το ίδιο ενδιαφέρον που τα διαβάζετε και εσείς. Μέχρι στιγμής τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο ο Real fm όσο και το Kontra Channel. μου έχουν δώσει εκείνο το περιβάλλον της ελευθερίας ώστε να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι για μένα το κριτήριο ώστε να επιλέγω που θα εργαστώ. Προφανώς η κάθε πρόταση αξιολογείται. Δεν υπάρχει όμως πρόταση αυτή τη στιγμή, διαβάζω τα δημοσιεύματα με το ίδιο ενδιαφέρον που τα διαβάζετε και εσείς» σημείωσε στη συνέχεια.

Τέλος, η Αναστασία Γιάμαλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σεξιστικά σχόλια που έχει δεχθεί στον χώρο της δημοσιογραφίας. «Θα χαρακτήριζα επίπονη την πορεία μου στη λογική του ότι ανήκω σε εκείνη τη γενιά που δεν της χαρίστηκε κάτι. Αντιθέτως έπρεπε να δουλέψω πολύ και να αποδείξω την όποια αξία έχω. Επίσης, σαν γυναίκα είχα να αντιμετωπίσω και μια σειρά άλλων στερεοτύπων. Ειδικά σαν γυναίκα στο πολιτικό ρεπορτάζ. Μου έχουν πει διάφορα κατά καιρούς. Ότι δεν κάνω για αυτή τη δουλειά, ότι δεν γίνεται γιατί είμαι «πολύ ξανθιά», «πολύ χυμώδης», «πολύ γλωσσού». Βέβαια για έναν άνδρα θα έλεγαν «τι δυναμικός» αλλά για μια γυναίκα λένε πάντα… τι γλωσσού! Είναι ο ορισμός των σεξιστικών σχολίων που δεν θα τα ακούσει ποτέ ένας άνδρας συνάδελφος με τις ίδιες περγαμηνές, σπουδές και εργασιακή εμπειρία με μένα» ήταν τα λόγια της