Σκιέρ με υπερβολική αυτοπεποίθηση χτύπησε στο lift: Το βίντεο που έγινε viral (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σκιέρ με υπερβολική αυτοπεποίθηση χτύπησε στο lift: Το βίντεο που έγινε viral (vid)
Το ατύχημα, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, ήταν μια φιλόδοξη προσπάθεια του σκιέρ να εκτελέσει ένα δύσκολο κόλπο.

Σε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που έχει γίνει viral, ο Ivan Jones, επαγγελματίας σκιέρ και νεαρός αθλητής freeride, έζησε μια συγκλονιστική σύγκρουση χιονοδρομικό κέντρο Lake Louise στην Αλμπέρτα του Καναδά. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια μιας φιλόδοξης προσπάθειας του Jones να εκτελέσει ένα δύσκολο κόλπο, μια στιγμή που καταγράφηκε με τρομακτικές λεπτομέρειες και μοιράστηκε ευρέως σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν ο Jones, επιδεικνύοντας τόσο ικανότητα όσο και τόλμη, ανέλαβε ένα δύσκολο άλμα. Είχε πλοηγηθεί σε μια πλαγιά με δέντρα, κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα και διαχειριζόμενος με δεξιοτεχνία τους κυματισμούς του εδάφους. Τα πλάνα αποκαλύπτουν την προσέγγιση του Jones στο άλμα. Ο στόχος του ήταν να εκτελέσει μια επίπεδη περιστροφή 360 μοιρών, ένα κόλπο που απαιτεί σημαντικό εναέριο έλεγχο και συγχρονισμό.

Ωστόσο, το ακροβατικό πήρε μια απροσδόκητη τροπή καθώς ο Jones χτύπησε στον αέρα. Αντί να ολοκληρώσει τον προβλεπόμενο ελιγμό, βρέθηκε σε πορεία άμεσης σύγκρουσης με ένα άδειο αναβατόριο. Τα πλάνα από το περιστατικό δείχνουν τη συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης, όπου η συγκίνηση από το άλμα μετατοπίστηκε απότομα στην ανησυχία για την ασφάλεια του Jones.

Το χιονοδρομικό κέντρο Lake Louise, γνωστό για τα μαγευτικά τοπία του και τις περιζήτητες πίστες σκι, έγινε το σκηνικό για αυτό το δραματικό επεισόδιο. Το θέρετρο είναι δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του σκι, προσφέροντας ένα μείγμα εδάφους για διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων, από ήπιες πλαγιές για αρχάριους έως απαιτητικές διαδρομές για τους πιο έμπειρους.

Το ατύχημα αυτό χρησιμεύει ως έντονη υπενθύμιση των κινδύνων που συνδέονται με τα αθλήματα υψηλού κινδύνου όπως το σκι, ιδίως όταν επιχειρούνται πολύπλοκα κόλπα και άλματα. Το περιστατικό προκάλεσε συζητήσεις στην κοινότητα του σκι σχετικά με τη σημασία της προσοχής και της προετοιμασίας, ειδικά όταν εκτελούνται σε περιοχές όπου υπάρχουν εμπόδια.