«Σπόντα» Μαρουσάκη στην πρόγνωσή του: «Μην παρασύρεστε από "κραυγές" που ψάχνουν να βρουν την αστοχία» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Σπόντα» Μαρουσάκη στην πρόγνωσή του: «Μην παρασύρεστε από "κραυγές" που ψάχνουν να βρουν την αστοχία» (vid)
Προς το τέλος της εβδομάδας θα κινηθεί μία πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία.

O καιρός βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο το κύμα κακοκαιρίας αφήνει πίσω του αστάθεια και μπορεί να υπάρξουν και πάλι τοπικές βροχές - καταιγίδες μέσα στην ημέρα μικρότερης όμως έντασης και διάρκειας.

Στην Αττική θα υπάρχει σήμερα (05/03) ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα και συγκεκριμένα γύρω στις 6 με 8 το βράδυ αναμένονται κάποιες μπόρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα προς το τέλος της εβδομάδας θα κινηθεί μία πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία, που σημαίνει Παρασκευή (08/03) και Σάββατο (09/03) θα έχουμε κρύο ιδιαίτερα στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης άφησε και ένα υπονοούμενο στην ανάρτησή του σχετικά με την πρόγνωσή του τονίζοντας «Μην παρασύρεστε από "κραυγές" που ψάχνουν να βρουν την αστοχία προσπαθώντας να βγουν μπροστά».

Η ανάρτησή του

«Με το μέτωπο καταιγίδων να κατευθύνεται προς τα ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και που δυστυχώς στο πέρασμά του άφησε πίσω του καταστροφές, θα κυλήσουν οι επόμενες ώρες της ημέρας μας, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και αυτό το κύμα κακοκαιρίας αφήνει πίσω του αστάθεια πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να δούμε και πάλι τοπικές βροχές - καταιγίδες μέσα στην ημέρα μικρότερης όμως έντασης και διάρκειας σε σχέση με τα φαινόμενα που έχουν προηγηθεί και που συνόδευαν το κυρίως μέτωπο κακοκαιρίας.

Το τονίζουμε εδώ και αρκετές ημέρες ότι αυτές οι γραμμές λαίλαπας που σχηματίζονται καθώς αυτές οι κακοκαιρίες διασχίζουν τη χώρα μας, μπορεί να έχουν μικρή διάρκεια, στο πέρασμά τους όμως μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ακολουθεί χάρτης από το μετεωρολογικό μας μοντέλο το οποίο είδε με εξαιρετική ακρίβεια τον πυρήνα καταιγίδων που άφησε προβλήματα μέσα στη νύχτα προς τη βόρεια Ελλάδα.
Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

Υ.Γ. Μην παρασύρεστε από "κραυγές" που ψάχνουν να βρουν την αστοχία προσπαθώντας να βγουν μπροστά μιας και δεν έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω και που αυτή προσπαθούν ντε και καλά να την εφεύρουν.

Τα καιρικά φαινόμενα απαιτούν ετοιμότητα και προσοχή, οπότε να λαμβάνετε σοβαρά τις ανακοινώσεις όπου σαφώς είναι δυνατόν να εμπεριέχουν και το σφάλμα».