«Έτσι παίρνω τις δουλειές»: Εργαζόμενη αποκάλυψε την «συνταγή της επιτυχίας» για κάθε συνέντευξη

Επιμέλεια: Newsroom
«Έτσι παίρνω τις δουλειές»: Εργαζόμενη αποκάλυψε την «συνταγή της επιτυχίας» για κάθε συνέντευξη
Μια γυναίκα αποκάλυψε την ερώτηση που κάνει στις συνεντεύξεις για δουλειά και η οποία, όπως ισχυρίζεται, τη βοηθάει πάντα να διακριθεί.

Υπάρχουν κάθε λογής συμβουλές και «κόλπα» στις συνεντεύξεις για δουλειά που βοηθούν έναν υποψήφιο να εξασφαλίσει τη θέση. Φυσικά, όλα αυτά συνοδεύονται από την προειδοποίηση ότι δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο του να μάθεις για το πόστο εκ των προτέρων.

Παρ' όλα αυτά, η Catherine Lockhart από το Τέξας μοιράστηκε στο Instagram μία ερώτηση που, όπως υποστηρίζει, δεν την έχει απογοητεύσει ποτέ όταν πρόκειται για συνεντεύξεις.

Πιθανότατα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη, να αποβάλλετε το άγχος και να ντυθείτε κατάλληλα. Η ερώτηση που, όπως λέει η Catherine, δεν την έχει απογοητεύσει ποτέ, έχει στόχο να της δώσει μια περαιτέρω εικόνα για το τι ακριβώς αναζητά ένας εργοδότης. Ποια είναι λοιπόν η ερώτηση;

«Πώς κάποιος μπορεί να αριστεύσει κάποιος σε αυτή τη θέση;».

«Δίνει στον υπεύθυνο της συνέντευξης την ευκαιρία να εξηγήσει λίγο περισσότερα για τις καθημερινές απαιτήσεις της θέσης», λέει η ίδια και προσθέτει: «Αφήνει τον υπεύθυνο της συνέντευξης να καταλάβει ότι είστε σοβαροί όσον αφορά την απόδοση και την ευθύνη της θέσης».

Μια άλλη πρόταση θα μπορούσε να είναι να ρωτήσετε το πάνελ τι είναι αυτό που τους αρέσει περισσότερο στη δουλειά τους, για να δείξετε λίγη περιέργεια και να ξεκινήσετε μια συζήτηση.