Ούτε ξαπλώστρες, ούτε ομπρέλες: Το παραμυθένιο ελληνικό νησί ο κορυφαίος προορισμός στον κόσμο!

Επιμέλεια: Newsroom
Ούτε ξαπλώστρες, ούτε ομπρέλες: Το παραμυθένιο ελληνικό νησί ο κορυφαίος προορισμός στον κόσμο!
Την πρωτιά κατακτούν οι Λειψοί ανάμεσα στους έντεκα καλύτερους προορισμούς του κόσμου

Ένα ελληνικό νησί σάρωσε για ακόμα μια φορά και βρέθηκε στη πρώτη θέση ως ο καλύτερος προορισμός του κόσμου! Συγκεκριμένα, την πρωτιά κατακτούν οι Λειψοί ανάμεσα στους έντεκα καλύτερους προορισμούς του κόσμου που προσφέρουν εμπειρίες εκτός της πεπατημένης, σύμφωνα με το βραβευμένο ταξιδιωτικό blog «Where Life is Great» στο πλαίσιο της έρευνας για τις τάσεις του νέου έτους που διενεργεί κάθε χρόνο η συντακτική ομάδα του.

«Αν αναζητάτε μια μαγική απόδραση σε έναν άθικτο εξωτικό τόπο, τότε οι Λειψοί είναι ο «νούμερο ένα» προορισμός σας για το 2024. Φανταστείτε ένα βιώσιμο μέρος που ο χρόνος φαίνεται να σταματά και κάθε «ανάσα» θαλασσινού αέρα εξουδετερώνει όλους τους προβληματισμούς και τα άγχη», αναφέρει η blogger Μάρτα Οστόγια εξηγώντας τους λόγους που οι Λειψοί πληρούν όλα τα κριτήρια για να κατακτήσουν την κορυφή στον κατάλογο με τους πιο υποσχόμενους προορισμούς για τη νέα σεζόν.

lipsi

Σημειώνεται πως έπειτα από πρόσκληση του δήμου οι Λειψοί προστέθηκαν στο περσινό πρόγραμμα της πολυταξιδεμένης blogger που «μετρά» μέχρι στιγμής πάνω από 560.000 φωτογραφίες στο πλαίσιο επισκέψεων της σε 50 χώρες και 4 ηπείρους.

Η 11αδα συμπληρώνονται από τους εξής προορισμούς: το Χοκάιντο της Ιαπωνίας, την Αυστραλιανή νήσο Φρέιζερ, τη Μαγιόρκα, την Τενερίφη, τη Σρι Λάνκα, την Προτσίντα της Ιταλίας, τη Σαρδηνία, τη Φουερτεβεντούρα της Ισπανίας, τη νήσο Μουχέρες στο Μεξικό και τη Τζαμάικα.

«Εμείς ποτέ δεν επιτρέψαμε να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες»

Κανένα ελληνικό νησί δεν προάγει το φυσικό περιβάλλον με τον τρόπο που το κάνουν οι Λειψοί. Η άρνηση σε ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν είναι φετινό παράσημο, αλλά αποτελεί πάγια θέση της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Μότο τους είναι το «ναι μόνο σε φυσικές πισίνες», απ’ αυτές που οι Λειψοί βρίθουν, καθώς τα κρυστάλλινα νερά στα μικρά ακρογιάλια είναι το σήμα – κατατεθέν του νησιού.

«Εμείς από χρόνια, ποτέ δηλαδή, δεν επιτρέψαμε σαν δημοτική αρχή να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες. Και αυτό το κάναμε γιατί το νησάκι μας είναι μικρό. Δεν επιτρέπει η γεωμορφολογία των παραλιών έστω και ελάχιστες να τοποθετήσεις και επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάντα καταστρατηγείται το δικαίωμα που παραχωρείς σε κάποιους επιχειρηματίες» είχε εξηγήσει μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι «κάθε χρόνο η Κτηματική Υπηρεσία μας ζητάει με έγγραφό της να της καταστήσουμε γνωστό εάν επιθυμούμε να παραχωρήσουμε εμείς οι Δήμοι σε ιδιώτες τη χρήση των ακτών για τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών κτλ. Εμείς πάντα απαντούμε αρνητικά ότι δεν θέλουμε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα η Κτηματική να παραχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας επιχειρηματίες και έτσι τελειώνει εκεί».