βραβεία BAFTA: Το Οπενχάιμερ ο μεγάλος νικητής, «σάρωσε» το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Newsroom
βραβεία BAFTA: Το Οπενχάιμερ ο μεγάλος νικητής, «σάρωσε» το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου
Επτά βραβεία BAFTA για το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, ακολουθεί το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου με πέντε βραβεία

Η ταινία «Oppenheimer» απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην φετινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA.

Η ταινία απέσπασε συνολικά επτά βραβεία.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας μετά από μια μακρά αναμονή διάκρισης του σκηνοθέτη έπειτα από πολλές εμπορικές επιτυχίες ταινιών όπως το «Inception» και το «The Dark Knight».

Παράλληλα ο Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστής της ταινίας Oppenheimer που υποδύεται τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό, κέρδισε το βραβείο Bafta στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία.

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, το οποίο ήταν υποψήφιο για 11 βραβεία, έφυγε από την τελετή με 5 βραβεία, κερδίζοντας μεταξύ άλλων το BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλου για την Έμα Στόουν, όπως επίσης βραβείο για τα καλύτερα οπτικά εφέ, για τα καλύτερα κοστούμια και το μακιγιάζ.

Δύο βραβεία απέσπασαν «Τα Παιδιά του Χειμώνα» του Αλεξάντερ Πέιν και τρία η «Ζώνη Ενδιαφέροντος». «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» του Χαγιάο Μιγιαζάκι διακρίθηκε ως το καλύτερο Animation.