Γυμνάστρια στη Ρόδο κατηγορείται ότι χτύπησε μαθητή με αυτισμό

Επιμέλεια: Newsroom
Γυμνάστρια στη Ρόδο κατηγορείται ότι χτύπησε μαθητή με αυτισμό
Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2022, με την γυναίκα να κατηγορείται ότι προκάλεσε από πρόθεση κάκωση σε ανήλιο, το οποίο βρισκόταν υπό την προστασία της.

Στο Δικαστήριο της Ρόδου θα οδηγηθεί μια εκπαιδευτικός, κατηγορούμενη για σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου και δη παιδιού στο φάσμα του αυτισμού.

Η γυναίκα, ενώ εργαζόταν ως γυμνάστρια σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στην νότια πλευρά του νησιού, κατηγορείται κατά τη διάρκεια του μαθήματος χτύπησε στο πρόσωπο ανήλικο μαθητή της προκαλώντας του ερυθρότητα δέρματος, ήπιο οίδημα αμφοτέρων ζυγωματοπαρειακών χωρών και οπίσθιας τραχηλικής χώρας, εκχύμωση παρειακής χώρας και εκχύμωση δεξιάς πηχεοκαρπικής.

Η έρευνα για την υπόθεση κινήθηκε μετά από μήνυση της μητέρας του παιδιού που τόνισε ότι το παιδί, όταν γύρισε από το σχολείο στο σπίτι, ήταν κατακόκκινο αλλά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και πίστεψε ότι ήταν από το παιχνίδι και την ένταση της ημέρας.

Στην πορεία διαπίστωσε ότι ήταν χτυπημένο και της είπε ότι το είχε χτυπήσει η εκπαιδευτικός. Ισχυρίστηκε ότι ενημέρωσε τότε την διευθύντρια του σχολείου που αμφισβήτησε την καταγγελία.

Μάλιστα, η μητέρα κατήγγειλε ότι στην αρχή της σχολικής χρονιάς η ίδια εκπαιδευτικός είχε δέσει τα πόδια του μικρού στο σχολείο κατά την ώρα της γυμναστικής και όταν είχε ερωτηθεί τι έχει συμβεί το παρουσίασε ότι το έκανε για παιχνίδι.