Οι αυστηροί κανόνες που εφάρμοσε γυμναστήριο στην Αυστραλία: Τι ισχύει για τους influencers

Επιμέλεια: Newsroom
Οι αυστηροί κανόνες που εφάρμοσε γυμναστήριο στην Αυστραλία: Τι ισχύει για τους influencers
Το γύρου του διαδικτύου κάνουν οι νέοι κανόνες που εφάρμοσε γυμναστήριο στην Αυστραλία.

Σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει το εξελισσόμενο τοπίο της κουλτούρας του fitness και την άνοδο της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Doherty's Gym, με τοποθεσίες στη Μελβούρνη και το Περθ της Αυστραλίας, εφάρμοσε μια νέα πολιτική που στοχεύει ειδικά στους fitness influencers και τις πρακτικές δημιουργίας περιεχομένου τους.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη τάση των επισκεπτών του γυμναστηρίου να βιντεοσκοπούν τις προπονήσεις τους για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γυμναστήριο εισήγαγε έναν κανόνα που απαγορεύει τη χρήση τρίποδων κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η απόφαση του γυμναστηρίου έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη παρουσία της επαγγελματικής κινηματογράφησης εντός των εγκαταστάσεών του, καθώς οι influencers επιδιώκουν να καταγράψουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για τους ακολούθους τους. Αυτοί οι οπαδοί είναι συχνά πρόθυμοι να μάθουν για τις ρουτίνες προπόνησης και συμβουλές για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων γυμναστικής. Ωστόσο, η παρουσία καμερών και τρίποδων στο γυμναστήριο έχει εγείρει ζητήματα, ιδίως όσον αφορά την ακούσια συμπερίληψη άλλων μελών του γυμναστηρίου στο παρασκήνιο αυτών των βίντεο.

Το Doherty's Gym έχει εκφράσει τη δέσμευσή του να διασφαλίζει την ασφάλεια, την προστασία και την ιδιωτική ζωή όλων των μελών του. Η ανακοίνωση, η οποία κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν τα τρίποδα. Αυτή η νέα πολιτική σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της διασταύρωσης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και της κουλτούρας του γυμναστηρίου.