«Μπελάδες» για τον ΤikToker αστυνομικό που βοήθησε στη σύλληψη παιδόφιλου στον Πειραιά (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Μπελάδες» για τον ΤikToker αστυνομικό που βοήθησε στη σύλληψη παιδόφιλου στον Πειραιά (vid)
O αστυνομικός με video του στο TikTok παίρνει θέση για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Πειραιά αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι όλα όσα έπραξε ήταν νόμιμα.

O νεαρός αστυνομικός, που φαίνεται στο βίντεο να περνάει χειροπέδες στον άντρα που είχε σκοπό να παρενοχλήσει σεξουαλικά ανήλικη κοπέλα στον Πειραιά καλείται για εξηγήσεις, επειδή όπως αναφέρουν πηγές από την ΓΑΔΑ δεν ενημέρωσε για το σχέδιο που είχε καταστρωθεί, με αποτέλεσμα η ασφάλεια να μάθει για τη σύλληψη από το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Η απόφαση για Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του 32χρονου αστυνομικού, ο οποίος απάντησε με ένα κείμενο και ένα βίντεο στο διαδίκτυο.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ενημέρωσε την υπηρεσία του και αποφάσισε να αναλάβει δράση για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Το βίντεο πάντως με τη σύλληψη του παιδόφιλου προκάλεσε όπως φαίνεται ενόχληση στην ηγεσία της αστυνομίας. Γίνεται λόγος για μια επιχείρηση χωρίς κεντρικό σχεδιασμό που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

«Πρέπει να είμαστε απαρέγκλιτα αφοσιωμένοι στην εφαρμογή του νόμου, της ποινικής δικονομίας, του ποινικού νόμου και της αστυνομικής πρακτικής. Αυτό είναι το καθήκον μας, γιατί κάθε φορά αν παραβιάζουμε αυτές τις βασικές αρχές μιας δημοκρατικής πολιτείας, ενός κράτους δικαίου μπορεί να οδηγηθούμε σε άλλου είδους προβλήματα», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος δηλώνει αφοσιωμένος στη δουλειά του και τονίζει πως έχει την ίδια όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά, από τη μέρα που ξεκίνησε. O δικηγόρος Απόστολος Λύτρας και νομικός σύμβουλος του αστυνομικού που έχει κληθεί σε ΕΔΕ μίλησε στην εκπομπή Live News.

@vaggelisbatarlis @Αλέξανδρος Κοψιάλης @Valakos @VagelisMakris kasimatis …#police #policeofficer #policeman #polis ♬ πρωτότυπος ήχος - BATARLIS

«Για το θέμα της ΕΔΕ επικοινώνησε μαζί μου και η άποψή του είναι ότι δεν έκανε κάτι μεμπτό για να οδηγηθεί σε ένορκη διοικητική εξέταση. Αυτό που είναι σημαντικό και θέλει να ακουστεί είναι ότι είχε ενημερώσει ότι θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σπίτι κι ακριβώς το τι έχει συμβεί κι ότι θα επέμβει στο συγκεκριμένο περιστατικό. Είναι καταγεγραμμένη η συνομιλία που είχε εν ώρα υπηρεσίας με συνάδελφό του. Είχε ενημερώσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο, δηλαδή την Άμεση Δράση» είπε χαρακτηριστικά.